ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κνωσό Κάρολος και Καμίλα: Έφτιαξαν μινωικό φαγητό και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς (pics&vids)

Στην Κνωσό Κάρολος και Καμίλα: Έφτιαξαν μινωικό φαγητό και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς (pics&vids)

Στοναρχαιολογικό χώρο της Κνωσού ξεναγήθηκαν οπρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, και ησύζυγός του, Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, οι οποίοι προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», το πρωί της Παρασκευής (11/05).

Στο αεροδρόμιο τους περίμεναν για να τους υποδεχθούν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών, όπως σημειώνει το cretapost.gr.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Μ. Βλαζάκη και άλλοι φορείς τους υποδέχθηκαν στην είσοδο του μνημείου. Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουλούδια, καθώς και μία καρφίτσα στη δούκισσα και ένα μινωικό κύπελλο στον πρίγκιπα.

4455379
20180511111204 img 2610
20180511134137 img 0113

glenti2 0
Κάρολος και Καμίλα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που σηματοδοτεί την ύπαρξη του μινωικού πολιτισμού στέλνοντας με την παρουσία τους ισχυρό μήνυμα στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Κνωσό, παιδιά προσέφεραν στην Καμίλα ζωγραφιές με μινωικές απεικονίσεις. Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους διήρκησε περίπου 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ωστόσο ο αρχαιολογικός χώρος ήταν ανοικτός για το κοινό που παρακολούθησε από κοντά την ξενάγηση των καλεσμένων.

Το μινωικό γεύμα...

Μία έκλπηξη περίμενε τον πρίγκιπα Κάρολο στη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή, εκεί όπου βρέθηκε, μετά την ξενάγησή του στην Κνωσό, καθώς παρακολούθησε την παρασκευή ενός μινωικού γεύματος!

Μέσα τα πήλινα αγγεία παρασκευάστηκε αρχαίο... φαγητό, ωστόσο ο Κάρολος δεν έδειξε πρόθυμος να το δοκιμάσει.
Βοήθησε όμως στην παρασκευή του.

Διαφορετικός προορισμός για την Καμίλα

Η Δούκισα της Κορνουάλης άφησε τον σύζυγό της στην Κνωσό και έφυγε για το Αλάγνι όπου επισκέφθηκε οινοποιείο της περιοχής όπου δήλωσε ενθουσιασμένη για τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και τις εγκαταστάσεις.

Η ερώτηση της χρονιάς στον Πρίγκιπα Κάρολο

«Σε μια εβδομάδα ο μικρός γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας ενώνεται με τα δεσμά του γάμου, αλλά ο Κάρολος δεν αγχώνεται για τις προετοιμασίες του γάμου της χρονιάς», όπως ήταν φυσικό η Daily Mail ακολούθησε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα στην περιοδεία τους στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στο τι συνέβη στην Κρήτη, τον τελευταίο σταθμό της τριήμερης επίσκεψης του ζεύγους στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Mail Κρητικός ακούστηκε να φωνάζει στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου: «Κάρολε, είσαι έτοιμος για τον γάμο;», με τον Κάρολο να απαντάει με χιούμορ, «είναι ποτέ κανείς;»

Χόρεψαν κρητικούς χορούς στις Αρχανές

Στις Αρχάνες έφτασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ο Πρίγκιπας Κάρολος και αμέσως κατευθύνθηκε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου που διαχειρίζεται το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στο νησί. Παρών ήταν ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Φιλίπ Λεκλέρ, ενώ ο Κάρολος ενημερώθηκε από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων. Στη συνέχεια έφτασε στις Αρχάνες η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς προερχόμενη από το Αλάγνι. Το πριγκιπικό ζεύγος ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιο με τους κατοίκους της περιοχής τόσο που «έσπασε» το πρωτόκολο και χαιρέτησε τον κόσμο δια χειραψίας.

Στη συνέχεια, έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας, δοκίμασαν κρασί και τυρί, ενώ στήθηκε και ένα μικρό «γλέντι», συνοδεία κρητικής μουσικής, με το πριγκιπικό ζεύγος να... έρχεται στο κέφι και να μπαίνει στο χορό!

Με πληροφορίες από Cnn.gr, ekriti.gr


Σχετικές ειδήσεις