ΕΛΛΑΔΑ

Από αύριο όλα τα σφαιρίδια του ΤΖΟΚΕΡ θα είναι πράσινα!

Από αύριο όλα τα σφαιρίδια του ΤΖΟΚΕΡ θα είναι πράσινα!

Το ΤΖΟΚΕΡ αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στη χώρα μας.

Αυτός είναι ο λόγος που η παραπάνω «είδηση» προκαλεί αίσθηση και μεγάλα ερωτηματικά!

Αλήθεια, γιατί και πώς από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να γίνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή στην κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ; Είναι άραγε εφικτό να προχωρήσει ο ΟΠΑΠ σε μια τόσο πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση και μάλιστα, μέσα σε λίγες μόνο ώρες;

Προτού καταλήξετε σε κάποιο συμπέρασμα ή σπεύσετε να κοινοποιήσετε το εν λόγω θέμα στα social media, πρέπει να ενημερωθείτε αναφορικά με το τι πραγματικά ισχύει με τις κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ και να αναλογιστείτε κατά πόσο μια τέτοια απόφαση είναι στην πραγματικότητα εφικτή.

Είναι αλήθεια εφικτό;

Γεγονός είναι πως ο ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να αλλάξει το χρώμα των σφαιριδίων του ΤΖΟΚΕΡ και πως ο παραπάνω τίτλος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μια ψεύτικης είδησης. Δυστυχώς, τα γνωστά σε όλους μας πλέον fake news κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου με απίστευτη ταχύτητα! Αρκεί να έχετε κατά νου πως οι ψευδείς ειδήσεις «ταξιδεύουν» έξι φορές πιο γρήγορα σε σύγκριση με τις αληθινές!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι απλούστατα, οι λάτρεις του γνωστού παιχνιδιού δεν θα τα δουν όλα… πράσινα! Στην πραγματικότητα, ο ΟΠΑΠ υιοθετεί διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για τις κληρώσεις. Η χρωματική, λοιπόν, αυτή αλλαγή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Τα σφαιρίδια των κληρώσεων έχουν -και θα συνεχίσουν να έχουν- διαφορετικό χρώμα διότι με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζονται πιο εύκολα οι αριθμοί και έτσι, πραγματοποιείται η κάθε κλήρωση με μεγαλύτερη αξιοπιστία αλλά και περισσότερη ευκολία!

Ο ΟΠΑΠ, στην προσπάθειά του να περιορίσει τις λανθασμένες αντιλήψεις, δημιούργησε την ιστοσελίδα www.mathetonopap.gr. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσετε να μάθετε τι πραγματικά ισχύει για τους κανόνες των παιγνίων και φυσικά, την κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον νέο αυτόν ιστότοπο.