ΕΛΛΑΔΑ

«Αλύγιστοι» οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί: «Το ηθικό μας είναι ακμαίο» λένε και συγκινούν

«Αλύγιστοι» οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί: «Το ηθικό μας είναι ακμαίο» λένε και συγκινούν

Ένα ακόμη παράδειγμα της «ελληνικής ψυχής» αποτελούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ‘Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, καθώς επιδεικνύουν αστείρευτο θάρρος και δεν λυγίζουν από τα τουρκικά «καψόνια» του προκλητικού καθεστώτος Ερντογάν.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συνάντηση για περίπου μιάμιση ώρα με τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο, μέσω της οποίας έδωσαν δύναμη στους δικούς τους ανθρώπους, κάνοντας επίδειξη της δικής τους.

Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος επισκέφθηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας για δεύτερη φορά.

Η συνάντηση με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ οι δύο τους επανέλαβαν στον Μητροπολίτη αυτό που είχαν πει και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όταν τους είχε επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Ότι το ηθικό τους παραμένει ακμαιότατο, παρά την παρατεταμένη κράτηση και μάλιστα χωρίς καν την απαγγελία κατηγορητηρίου. Όπως είπαν, δε, στο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως περνούν την ώρα τους, ποτίζοντας το δέντρο της προσμονής και της ελπίδας, κυρίως διαβάζοντας.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος παρέθεσε, πάντως από την πλευρά του, γεύμα επ' αφορμή του Ραμαζανίου των μουσουλμάνων σε θρησκευτικούς παράγοντες της Αδριανούπολης. Στο γεύμα εκλήθη και παρέστη και ο Τούρκος δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος είχε περάσει παράνομα στην Ελλάδα, ενώ έκανε εργασίες με ένα εκσκαπτικό μηχάνημα στην τουρκική πλευρά. Ο υπάλληλος παρευρέθηκε στο γεύμα μαζί με την οικογένειά του, ενώ σε όλη τη διάρκειά του δεν παρέλειπε να στάζει… μέλι για την ελληνική «φιλοξενία», επαναλαμβάνοντας πως οι ελληνικές αρχές τού συμπεριφέρθηκαν «σαν μουσαφίρη»…

Σχετικές ειδήσεις