ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Άμφισσα: Οι κινήσεις του δράστη λίγο πριν σκοτώσει τη 13χρονη

Τραγωδία στην Άμφισσα: Οι κινήσεις του δράστη λίγο πριν σκοτώσει τη 13χρονη

Ξεχειλίζει εδώ και ώρες η οργή στην Άμφισσα, καθώς ομάδες Ρομά προκάλεσαν επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας (04/06), στον απόηχο του θανάτου μια 13χρονης από πυροβολισμούς.

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ – ΣΤΙΣ 19:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

Το 13χρονο κορίτσι χτυπήθηκε στο κεφάλι, όπου έφερε διαμπερές τραύμα και σκοτώθηκε ακαριαία, όπως διαπιστώθηκε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας (04/06/2018) με την Αστυνομία να εξετάζει, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες δύο εκδοχές.

Η πρώτη εκδοχή αναφέρει πως ο φερόμενος ως δράστης πιάστηκε στα χέρια με ομάδα Ρομά, όταν πέρασε από τον καταυλισμό τους πηγαίνοντας προς τον στάβλο του στο χωριό Προσήλιο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που σημειώθηκε, ο ίδιος πυροβόλησε με την καραμπίνα.

Ωστόσο, υπάρχει κι ένα δεύτερο σενάριο, το οποίο οι Αρχές εξετάζουν. Σύμφωνα με αυτό, ο φερόμενος ως δράστης είχε πέσει θύμα κλοπής στο σπίτι του και κινούνταν παράλληλα στον καταυλισμό, όταν αναγνώρισε ως δράστη έναν ενήλικο τσιγγάνο. Τότε σταμάτησε, πήρε το όπλο του από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και πυροβόλησε τυφλά εναντίον του τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πόδι.

Σε κάθε περίπτωση, ο θάνατος της 13χρονης προκάλεσε μεγάλη οργή στις τάξεις των Ρομά, οι οποίοι σε αντίποινα έκαψαν τόσο το αυτοκίνητο όσο και το κρεοπωλείο που διατηρούσε ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος μέχρι και αυτή τη στιγμή διαφεύγει τη σύλληψη.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στο Προσήλιο Φωκίδας παραμένει έκρυθμη, με τις Αρχές να καλούν άμεσα σε ενισχύσεις, για να περιφρουρήσουν την τάξη.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι έχουν προγραμματίσει για τις 19:00 συγκέντρωση στην πλατεία Ησαΐα της Άμφισσας, στη μνήμη του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις