ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο Νικόλαος Οικονομόπουλος

Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο Νικόλαος Οικονομόπουλος

Ανέλαβε καθήκοντα το νέο αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε προεδρείο την Πέμπτη (07/06/2018). Η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης από το προσωρινό στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (08/06/2018) στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού.

Νέος πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. αναδείχθηκε ο Νικόλαος Οικονομόπουλος (Μαιευτήρας - Γυναικολόγος), τέως Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ. και επί σειρά ετών Ερυθροσταυρίτης με την ιδιότητα του ιατρού Σαμαρείτη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Οικονομόπουλος είχε έρθει πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της 3ης Ιουνίου.

Αναλυτικά, η σύνθεση του νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

1. Οικονομόπουλος Νικόλαος, Δ/ντής ΕΣΥ Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Πρόεδρος

2. Κωνσταντινίδου Βασιλική, Δ/ντρια Γεν. Γραμ. & Ιατρικού Αρχείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ General Hospital, Α΄ Αντιπρόεδρος

3. Πετμεζάς - Πετιμεζάς Αντώνιος, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α., Β΄ Αντιπρόεδρος

4. Γκόγκος Εμμανουήλ, Ιατρός παθολόγος, Γ΄ Αντιπρόεδρος

5. Περιμένη Δέσποινα, Επιχειρηματίας, Γενική Γραμματέας

6. Μοναχού Όλγα, Δημόσιος Υπάλληλος, Ταμίας

7. Κουμανίδου Αικατερίνη, Συντ/χος - τ. Δ/ντρια Πρόληψης της Τοξικομανίας ΕΕΣ - Εικαστικός - Ψυχολόγος, Έφορος Υλικού

8. Παναγάκος Ευστράτιος, Ιατρός Καρδιολόγος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ General Hospital - Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Γλυφάδας, Σύμβουλος & Μέλος Ε.Ε./ΕΕΣ

9. Κουζούπης Αναστάσιος, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Α΄Ψυχιατρική Κλινική,
Σύμβουλος & Μέλος Ε.Ε./ΕΕΣ

10. Βουγιούκα Μάρθα, Σύμβουλος

11. Γεωργακόπουλος Χαράλαμπος, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, Σύμβουλος

12. Γκάμπρια Ελένη, Πρόεδρος Εφορείας Εθελοντών Νοσηλευτικής Περ. Τμ. ΕΕΣ Πειραιά, Σύμβουλος

13. Δημητρόπουλος Λεωνίδας, Δ/ντής Πληροφορικής «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» ΕΕΣ, Σύμβουλος

14. Δημουλά-Κικιδοπούλου Μαρία, Συντ/χος Νοσηλεύτρια - Εκπαιδεύτρια ΕΕΣ, Σύμβουλος

15. Ζωγράφος Θεόδωρος-Δάλλης, Συντ/χος Ιατρός Γυναικολόγος, Σύμβουλος

16. Κουσούλης Γεώργιος, Εθ. Σαμαρείτης Α΄Τάξεως Επ.Διασώστης -Πλήρωμα Ασθενοφ. - Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Α΄Βοηθειών, Σύμβουλος

17. Κουτρούμπας Δημήτριος, Ιατρός Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Βόλου, Σύμβουλος

18. Κυριακόπουλος Γεώργιος, Σύμβουλος

19. Λιάγκα Πολυξένη (Τζένη), Σύμβουλος

20. Λινός Δημήτριος, Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Σύμβουλος

21. Μαμαντόπουλος Ανδρέας, Ιατρός - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών - τ. Δ/ντής Ε.Σ.Υ. - Πρόεδρος Περιφ. Τμ. ΕΕΣ Ιεράπετρας, Σύμβουλος

22. Παπαδοπούλου Μάρθα, Σύμβουλος

23. Σεφεριάδης Σεραφείμ, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών, Σύμβουλος

24. Τσίτσου Λίνα, Νοσηλεύτρια Τομέα Νοσηλευτικής ΕΕΣ, Σύμβουλος

25. Φιλιππιδάκη Δέσποινα, Νοσηλεύτρια - Εκπαιδεύτρια Τομέα Νοσηλευτικής ΕΕΣ, Σύμβουλος.

Παραλαμβάνοντας την προεδρία από τον απερχόμενο πρόεδρο, πρέσβυ ε.τ., Αλέξη Αλεξανδρή ο κ. Οικονομόπουλος ευχαρίστησε θερμά τα παριστάμενα μέλη της προσωρινής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. για την άψογη συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα, σε μία σειρά από ζητήματα, ορισμένα από τα οποία παρουσίασαν μεγάλη συνθετότητα και δυσκολία.

Ο νέος πρόεδρος απηύθυνε, τέλος, μήνυμα προς τους εργαζομένους, τους εθελοντές και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: «Το νεοεκλεγέν Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που ανέδειξαν οι αρχαιρεσίες μιας ιστορικής για το Σωματείο μας ημέρας, της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (της 7ης Ιουνίου 2018) με εξέλεξε με ισχυρή πλειοψηφία νέο πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ξεκίνησα να υπηρετώ τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό πριν από 30 περίπου χρόνια, με την ιδιότητα του ιατρού Σαμαρείτη, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, όποτε αυτό μου ζητήθηκε.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η σημερινή επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μου αποτελεί σημείο αφετηρίας μιας εξαιρετικά γόνιμης περιόδου. Αυτή την ενδιαφέρουσα και γεμάτη προκλήσεις διαδρομή οφείλουμε να τη διανύσουμε μαζί, με αίσθημα προσφοράς, εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Απώτερος στόχος της συλλογικής και δημιουργικής αυτής προσπάθειας θα είναι ο Ε.Ε.Σ. να ξαναποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, προκειμένου η διάθεση για προσφορά της κοινωνίας να μετουσιωθεί σε πράξεις αλληλεγγύης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Αναλαμβάνω με μεγάλη χαρά και τιμή την πρόκληση και την ευθύνη για τον εκσυγχρονισμό του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού Σωματείου της χώρας μας, ώστε αυτό να εισέλθει σε μια σταθερή τροχιά ανάκαμψης και αναγέννησης, πάντοτε στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου».

Σχετικές ειδήσεις