ΕΛΛΑΔΑ

Σταματά την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σταματά την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Την τρίτη του άδεια, με πιο επιεικείς περιοριστικούς όρους θα πάρει εντός των ημερών ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος είχε κατέλθει σε απεργία πείνας από τις 30 Μαΐου καθώς δεν είχε συνεδριάσει το συμβουλιο των φυλακών να αποφασίσει αν θα ικανοποιήσει το αίτημα του.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης (14/6) αποφασίστηκε από το συμβούλιο των φυλακών (διευθυντής φυλακών, κοινωνική λειτουργός και εισαγγελέας) να του χορηγηθεί η τρίτη του άδεια διάρκειας 48 ωρών την οποία θα πάρει όταν εξέλθει από το νοσοκομείο που θα παραμείνει για νοσηλεία. Μάλιστα αυτή τη φορά θα πρέπει να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μόνο μια φορά την ημέρα (μεταξύ 10 το πρωί και 2 το μεσημέρι θα πρέπει να εμφανιστεί) ενώ στις προηγούμενες άδειες έπρεπε να εμφανίζεται στο ΑΤ δυο φορές την ημέρα.

Η ικανοποίηση του αιτήματος οδήγησε βέβαια στη διακοπή της απεργίας πείνας η οποία ξεκίνησε με αφορμή το γεγονός ότι τέθηκαν υπό πειθαρχικό έλεγχο οι εισαγγελικοί λειτουργοί, επόπτες των φυλακών Κορυδαλλού που προήδρευσαν στα τριμελή συμβούλια τα οποία χορήγησαν τις δυο 2ήμερες άδειες, τον περασμένο Νοέμβρη (2017) και τον περασμένο Φεβρουάριο, στον πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη.

Το γεγονός της διπλής πειθαρχικής αγωγής που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επί της ουσίας μπλοκάρει και το θέμα της τρίτης άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα γιατί και οι δύο εισαγγελείς αυτοεξαιρέθηκαν από την εξέταση του αιτήματός του, λόγω των πειθαρχικών διώξεων που εκκρεμούν σε βάρος τους.

Τελικά μετά την τοποθέτηση του, ο εισαγγελέας Ιωάννης Χατζόγλου γίνεται ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός στη σειρά που συναινεί στην χορήγηση της άδειας στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια, Κουφοντίνα.

Τα πρώτα του λόγια του Δημήτρη Κουφοντίνα μετά την απόφαση

Στο blogspot που διατηρεί ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας έστειλε το δικό του μήνυμα ο βασικό πρωταγωνιστής της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Στην ανάρτησή που έκανε αναφέρει:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν. Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη. Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Γενικό Κρατικό Νίκαιας»

100

Σχετικές ειδήσεις