ΕΛΛΑΔΑ

«Έτοιμο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το Φλέβάρη του 2012»

«Έτοιμο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το Φλέβάρη του 2012»

Ενημέρωση για την πορεία των έργων στο Δημοτικό Θέατρο, έκανε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης, ο οποίος σημείωσε ότι το Φεβρουάριο του 2012 το νεοκλασικό αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης το Δημοτικό Θέατρο, θα παραδοθεί από την πολιτεία στο Δήμο Πειραιά.

Ο κ. Διαμαντίδης αναφερόμενος στο τεχνικό κομμάτι μεταξύ άλλων τόνισε: «Πραγματοποιήθηκε αποκάλυψη των ζωγραφικών έργων που υπήρχαν στις οροφές, τα οποία είχαν επικαλυφθεί, είχαν βαφτεί σε κάποιες συντηρήσεις είτε γιατί δεν γνώριζαν αυτούς τους τρόπους συντήρησης είτε για ευκολία.

Όλες οι οροφές ήταν διακοσμημένες με έργα ζωγραφικής.Σε αυτό το κτίριο είχε μπει, σε κάποια προηγούμενη επισκευή, ηλεκτρικό ρεύμα αλλά αυτό δεν επαρκούσε. Μπήκε ηλεκτρικό ρεύμα παράλληλα με τον κλιματισμό, την ψύξη, τη θέρμανση, τα οποία το κάνουν πλέον ένα σύγχρονο κτίριο.

Στα ηλεκτρολογικά έγινε μια προέκταση του υπογείου στον μπροστινό χώρο, τον αύλειο χώρο, με μετασχηματιστές, ηλεκτρολογικό υλικό κτλ.Έχουν απομακρυνθεί οι γερανοί που μετέφεραν τα βαρέα στοιχεία.Έγινε μία επισκευή της σκηνής διατηρώντας τα παλαιά στοιχεία τα οποία φυλάχτηκαν και θα μπουν στην νέα σκηνή όπως θα διαμορφωθεί. Επίσης, αντικατάσταση των καθισμάτων και γενική ανακατασκευή των υπογείων.

Γενικά θεωρείται ότι διατηρήθηκαν και αναδείχθηκαν όλα τα παλαιά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του προηγούμενου αιώνα με σύγχρονη υποδομή κλιματισμού, ψύξης, θέρμανσης, της τοποθέτησης υπερσύγχρονων ηλεκτρολογικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αλλά και την ασφάλεια της φέρουσας κατασκευής.»

Επίσης, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας που έχει αναλάβει την αναστήλωση του Δημοτικού Θεάτρου κ. Νίκος Χαλκιολάκης, με τον Γενικό επιβλέποντα του έργου κ. Μάριο Μιχαηλίδη, απάντησαν σε ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων.