«ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για μικρούς και μεγάλους σε όλη την Ελλάδα!

Newsroom Newsroom

«ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για μικρούς και μεγάλους σε όλη την Ελλάδα!

Λένε πως όσο υπάρχει ανθρωπιά, κάθε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί και η αλήθεια είναι ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από την κρίση, η αλληλεγγύη και η στήριξη των συνανθρώπων μας είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει.

Είναι, λοιπόν, σπουδαίο το να βλέπουμε νέες πρωτοβουλίες αγάπης και ανθρωπιάς να λαμβάνουν χώρα και να «ταξιδεύουν» σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, μοιράζοντας χαμόγελα και πάνω από όλα, διασφαλίζοντας πως κάθε συνάνθρωπός μας μπορεί να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά, όπως η ιατρική περίθαλψη.

Αυτός είναι ο λόγος που η νέα πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ είναι τόσο σημαντική. Σε συνεργασία με τον οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού, η εταιρεία δημιούργησε το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», μια ξεχωριστή κίνηση που απαντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί ουσιαστική αξία για την ελληνική κοινωνία, ο ΟΠΑΠ προσφέρει τώρα δωρεάν απαραίτητες εξετάσεις υγείας σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες, σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, χάρη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, περισσότερα από 3.600 άτομα έχουν κάνει τις απαραίτητες για εκείνα προληπτικές εξετάσεις, με τη συμβολή των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων.

1

Πετρ Ματεγιόφσκι, Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Γιώργος Μπεκιάρης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας Δήμου Περιστερίου

Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Το σημαντικό για την κοινωνία μας αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη βοήθεια του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ενός κινητού πολυϊατρείου που ταξιδεύει σε κάθε περιοχή της Ελλάδας και σε κάθε γειτονιά με μοναδικό σκοπό να προσφέρει. Στο πλαίσιο αυτό, οι πολύτιμες προληπτικές -και όπως σημειώσαμε δωρεάν- αυτές εξετάσεις που γίνονται από την κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και την κινητή διαγνωστική μονάδα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής 15 περιοχές της Ελλάδας και έχουν προσφέρει 4.867 εξετάσεις σε 3.634 εξεταζόμενους!

Ενδεικτικές της σημασίας του προγράμματος είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου, «εδώ και 60 χρόνια, ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα την ελληνική κοινωνία. Αυτό ακριβώς κάνουμε και με το νέο πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας δωρεάν απαραίτητες εξετάσεις υγείας σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες, σε όλη την Ελλάδα».

Εξίσου σημαντικές ήταν και οι δηλώσεις του Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφκσι ο οποίος τόνισε πως «με το πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά φέρνουμε τη στρατηγική μας για την Εταιρική Υπευθυνότητα κυριολεκτικά στην καρδιά των τοπικών κοινωνιών». Σύμφωνα με τον κ. Ματεγιόφκσι, «σε συνεργασία με Το Χαμόγελο του Παιδιού, οι τρεις κινητές μονάδες υγείας του προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους ανά την Ελλάδα και έχουν προσφέρει εξετάσεις σε 3.634 ανθρώπους. Και συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ανέφερε πως «με τη στήριξη του ΟΠΑΠ, βρισκόμαστε με τις κινητές μονάδες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας προκειμένου να προσφέρουμε με συνέχεια και συνέπεια στα παιδιά».

3

Πετρ Ματεγιόφσκι Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, Γεωργία Λασανιάνου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Γιώργος Μπεκιάρης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας Δήμου Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Δήμου Περιστερίου

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»

Στην ιστοσελίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr αλλά και την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» μπορεί κάποιος να μάθει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται αναφορικά με το πρόγραμμα των επισκέψεων των κινητών μονάδων και το ταξίδι του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ στις γειτονιές της Ελλάδας και φυσικά, να ενημερωθεί για τις δωρεάν εξετάσεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως για τα παιδιά, οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις περιλαμβάνουν γενική παιδιατρική εξέταση, οδοντιατρικό έλεγχο, οφθαλμολογικό έλεγχο και εξέταση ΩΡΛ. Όσον αφορά στους ενήλικες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν φυσική εξέταση (ακρόαση πνευμόνων, καρδιάς, ψηλάφηση ζωτικών οργάνων, ωτοσκόπηση κλπ), λήψη ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης & σακχάρου και οξυμετρία), οδοντιατρικό και οφθαλμολογικό έλεγχο.

4

Πετρ Ματεγιόφσκι, Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ με συνεργάτες του δικτύου πρακτορείων ΟΠΑΠ και καταστημάτων Play ΟΠΑΠ Περιστερίου

Δωρεάν συνεισφορά μέσω της Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ

Τέλος, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο όσον αφορά στην πρωτοβουλία «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά» είναι πως όλοι μπορούν να συνεισφέρουν δωρεάν στο πρόγραμμα μέσω της εφαρμογής του ΟΠΑΠ και συγκεκριμένα, παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια και συγκεντρώνοντας πόντους. Οι πόντοι αυτοί μετατρέπονται αυτομάτως από τον ΟΠΑΠ σε βενζίνη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι κινητές μονάδες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα! Με τη στήριξη όλων, λοιπόν, οι μονάδες έχουν διανύσει, μέχρι στιγμής, 5.190 χιλιόμετρα και με τη βοήθεια όλων, θα καλύψουν ακόμη περισσότερα!

Δείτε το βίντεο από το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων στον Δήμο Περιστερίου:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved