ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ένταση και επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (vid+pics)

Θεσσαλονίκη: Ένταση και επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (vid+pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Λευκού Πύργου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, για τη συμφωνία των Πρεσπών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (24/06), με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της διαδικτυακής ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Η πορεία των συγκεντρωμένων ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και κινήθηκε επί της οδού Παύλου Μελά, στη συνέχεια στη Τσιμισκή, όπου και οι διαδηλωτές έκαναν στάση έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία και το προξενείο των Σκοπίων, ενώ μετά ανεβαίνοντας την οδό Βενιζέλου, έφτασε στην οδό Εγνατία, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό, οι διαδηλωτές παρέμειναν για περισσότερο από 20 λεπτά, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των πολιτικών τους αρχηγών, αλλά και κατά του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και των πολιτών των Σκοπίων.

Υπογραμμίζεται ότι έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παρατεταγμένες δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, στις οποίες ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρής έντασης επεισόδια.

Ένταση επικράτησε και κάτω από τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη συμβολή των οδών Βλάλη με Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όταν άτομα από την πορεία με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πέταξαν πέτρες προς την αστυνομία, η οποία απάντησε με χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου-λάμψης.

Η πορεία κατέληξε στο Λευκό Πύργο, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή βίντεο: thestival