Τι αλλάζει από σήμερα Δευτέρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Newsbomb

Τι αλλάζει από σήμερα Δευτέρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Ταλαιπωρία περιμένει από σήμερα Δευτέρα (02/07) τους επιβάτες λεωφορείων και τρόλεϊ μετά τη «γραμμή» που καλούνται να ακολουθήσουν οι οδηγοί τους, σύμφωνα με τις εντολές του ΟΑΣΑ.

ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

Αναστάτωση αναμένεται να προκληθεί από σήμερα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας, καθώς οι οδηγοί τους έχουν την εντολή να ανοίγουν μόνο τη μπροστινή πόρτα του οχήματος για την επιβίβαση των επιβατών.

Το παράδοξο ωστόσο της υπόθεσης, σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος» είναι ότι οι οδηγοί δεν θα έχουν ανάλογα «χρέη» ελεγκτών κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα σταματήσει η όποια λαθρεπιβίβαση αλλά θα υπάρξει και ταλαιπωρία, αφού η αναμονή στις στάσεις θα είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, το μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστεί η εισιτηριοδιαφυγή. Όπως εξήγησε, το υπουργείο έχει προτείνει ήδη στους οδηγούς -λαμβάνοντας ένα επιπλέον εισόδημα- να ελέγχουν ποιοι χτυπούν εισιτήριο και ποιοι όχι.

Πάντως, από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην εφημερίδα, ότι δεν προτίθενται να ακούσουν τις οδηγίες που έδωσε ο Οργανισμός αφενός γιατί δεν είναι σαφείς και αφετέρου διότι εκτιμούν πως όλο αυτό θα προκαλέσει την οργή των πολιτών λόγω των ανάλογων καθυστηρήσεων που θα υπάρξουν. Μάλιστα, τονίζουν χαρακτηριστικά, πως από τη στιγμή που ένα λεωφορείο έχει τουλάχιστον τρία ακυρωτικά μηχανήματα και ο ΟΑΣΑ με το μέτρο αυτό προωθεί την επικύρωση συγκριμένα σε ένα, δηλαδή στο μπροστινό, σημαίνει πως όλα τα υπόλοιπα απλώς τοποθετήθηκαν χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή

Μυστήριο με το κινητό του 23χρονου φαντάρου - Ενεργοποιήθηκε 3 μέρες μετά την εξαφάνιση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved