ΕΛΛΑΔΑ

Η απίστευτη κομπίνα Θεσσαλονικιάς με ένα καρβέλι και σπάγκο για να τα... κονομήσει!

Η απίστευτη κομπίνα Θεσσαλονικιάς με ένα καρβέλι και σπάγκο για να τα... κονομήσει!

Στη… φάκα των Αρχών πιάστηκε μία 35χρονη Θεσσαλονικιά, η οποία, σε συνεργασία με το δικηγόρο της, «έστησε» μια πρωτοφανή απάτη.Συγκεκριμένα, η 35χρονη αφού αγόρασε ψωμί από φούρνο στη δυτική Θεσσαλονίκη, επέστρεψε υποστηρίζοντας ότι βρήκε μέσα σε αυτό ένα κομμάτι… σπάγκο!

Στη συνέχεια, μαζί με την 38χρονη δικηγόρο της επιχείρησαν να αποσπάσουν «αποζημίωση» 15.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, προκειμένου να μην προσφύγουν στα δικαστήρια.

Το μόνο ωστόσο που κατάφεραν ήταν να συλληφθούν στα… πράσα, ενώ παραλάμβαναν τα 2.500 ευρώ ως προκαταβολή του ποσού που συμφωνήθηκε σαν… αποζημίωση για τον σπάγκο.

Μετά από καταγγελία όμως του επιχειρηματία, τα χαρτονομίσματα είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης…

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η γυναίκα επισκέφθηκε το φούρνο στις 22 Ιουνίου και αγόρασε ένα ψωμί. Επέστρεψε, δε, λίγες ώρες αργότερα υποστηρίζοντας έξαλλη ότι βρήκε σπάγκο μέσα στο ψωμί, ενώ απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Λίγες ημέρες αργότερα, ανέλαβε… δράση η δικηγόρος της, μεταφέροντας στον επιχειρηματία ότι πρέπει να αποζημιώσει την πελάτισσά του με το ποσό των 15.000 ευρώ.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μέχρι που κατέληξαν στο ποσό των 5.000 ευρώ, όπως κατήγγειλε και ο ιδιοκτήτης του φούρνου στις αρχές.

Στο ραντεβού που έγινε την Τρίτη (10/07) συμφωνήθηκε να δοθεί το μισό ποσό, ενώ η δικηγόρος έφτιαξε μέχρι και έγγραφο με το οποίο ο καταστηματάρχης όχι μόνο θα αναγνώριζε πως το ποσό αυτό αποτελεί οφειλή του χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος, αλλά θα νομιμοποιούσε την καταβολή του!

Το έγγραφο, φυσικά, δεν υπογράφηκε ποτέ από τον καταγγέλλοντα.

Και μπορεί οι συλληφθείσες να οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αυτός ωστόσο ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα και να εξεταστεί από τα εργαστήρια το… ψωμί, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθερες.