ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που προσήχθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Αυτοί είναι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που προσήχθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Για ένα νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας έκαναν λόγο τουρκικά πρακτορεία το βράδυ του Σαββάτου. Συγκεκριμένα μετέδωσαν την είδηση για σύλληψη τριών μελών τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου στην Αλεξανδρούπολη.

Οι τρεις άνδρες προσήχθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου για έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων, έχοντας στην κατοχή τους κάμερες και εξοπλισμό βιντεοσκόπησης, κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από περίπου 3,5 ώρες.

Πρόκειται για το δημοσιογράφο Fatih Sabuncu, τον εικονολήπτη Ufuk Karagul και τον οδηγό τους Metin Talu, που έκαναν δοκιμαστική μετάδοση κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρακτορείο Anadolu εστιάζει σε δηλώσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες κρατήθηκαν επί ώρες χωρίς λόγο από τις ελληνικές αρχές.

Αίσθηση προκαλεί δε η δήλωση του Sabuncu: «Έχω δουλέψει σε αρκετές χώρες αλλά δεν έχω δει ποτέ τέτοια συμπεριφορά ακόμα και στις χώρες που υπάρχουν οι χειρότερες συμπεριφορές». Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, δηλώνει σοκαρισμένος που έζησε μία τέτοια εμπειρία σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της σύλληψης