ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ιδρύεται νέο Περιφερειακό Τμήμα στη Δυτική Αχαΐα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ιδρύεται νέο Περιφερειακό Τμήμα στη Δυτική Αχαΐα

Νέο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) αναμένεται να ιδρυθεί το επόμενο διάστημα, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Την ανακοίνωση έκαναν από κοινού ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Νικόλαος Οικονομόπουλος, και ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ερυθραία Γαία», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, οι συνομιλίες με τον κ. Νικολάου έχουν καταλήξει στην αναγκαιότητα λειτουργίας ειδικού Τμήματος ΕΕΣ στην περιοχή. Ο Δήμος θα παράσχει την έμπρακτη συμβολή του προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ, στην ομιλία του, τόνισε ότι επιδίωξη της νέας διοίκησης είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της περιουσίας του Οργανισμού, ώστε να επιτευχθεί άμεσα ο εμπλουτισμός δράσεων και να απαλυνθεί περισσότερο ο ανθρώπινος πόνος, μέσα από την κάλυψη αναγκών της καθημερινότητας για ασθενείς κάθε ηλικίας (Νοσηλεία στο Σπίτι, μεταφορά ηλικιωμένων για εξετάσεις, κατ’ οίκον φροντίδα και παρακολούθηση θεραπειών κ.λπ.).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών και συγκεκριμένα οι:

  • Ανδριάννα Φιλοπούλου – Διασώστρια, Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών, Αρχηγός
  • Ιωάννης – Χρήστος Σπηλιόπουλος – Εθελοντής Σαμαρείτης, Εκπαιδευτής, Υπαρχηγός Α΄
  • Ευρυπίδης Κουβεριανός – Εθελοντής Διασώστης, Ναυαγοσώστης, Εκπαιδευτής, Υπαρχηγός Β΄
  • Βασίλειος Ανδριόπουλος – Διασώστης, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών
  • Εθελοντές Σαμαρείτες.

Στο πλαίσιο των βραβεύσεων έγινε εκτενής αναφορά στις δράσεις και το δυναμικό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών, το οποίο έχει ιστορία 80 ετών και είναι από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν. Διαθέτει σήμερα 300 Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, άρτια εκπαιδευμένους και έτοιμους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όταν και όπου χρειαστεί. Καλύπτει Υγειονομικά, Πρωτοβοηθητικά, Διασωστικά και Ναυαγοσωστικά πλήθος αθλητικών, πολιτισμικών και παντός είδους εκδηλώσεων στον νομό Αχαΐας, τη Δυτική Ελλάδα ή όπου αλλού του ζητηθεί. Παράλληλα, βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα ώστε να παρέμβει προς αντιμετώπιση φυσικών, τεχνολογικών ή άλλων καταστροφών. Τέλος, παράγει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, συγκεντρώνοντας και διανέμοντας τρόφιμα σε ανθρώπους και οικογένειες που έχουν ανάγκη, οργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες, συμμετέχει σε δράσεις καθαρισμών δασών, παραλιών κ.λπ.