ΕΛΛΑΔΑ

Αμφιλοχία: Ο ιερόσυλος προδόθηκε από τα κλεμμένα εκκλησιαστικά σκεύη

Αμφιλοχία: Ο ιερόσυλος προδόθηκε από τα κλεμμένα εκκλησιαστικά σκεύη

Στη σύλληψη ενός 47χρονου ιερόσυλου από την Αμφιλοχία, προχώρησαν οι Αρχές.

Ο 47χρονος Έλληνας διέρρηξε πριν από σχεδόν δυο μήνες μια εκκλησία στην Μπούκα Αμφιλοχίας. Τα ιερά σκεύη που έκλεψε όμως, βρέθηκαν αμέσως στο σημείο όπου τα είχε κρύψει, και αποκάλυψαν την ταυτότητά του.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας είχε παραβιάσει το πρωί της 25ης Μαΐου την πόρτα του ναού, είχε αρπάξει από το εσωτερικό ένα επίχρυσο Ευαγγέλιο, δύο Άγια Ποτήρια, ένα Άγιο Δισκάριο και άλλα αντικείμενα που προορίζονται για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και είχε εξαφανιστεί. Αποφάσισε, όμως, να τα κρύψει σε ένα σημείο μακριά από την εκκλησία, επειδή φοβήθηκε μήπως πέσει σε «μπλόκο» και βρεθούν πάνω του.

Ωστόσο, δεν φρόντισε να κρύψει καλά σε απόμερο σημείο στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου τον ταξιδιωτικό σάκο μέσα στον οποίο τα μετέφερε, κι έτσι τον ανακάλυψαν το ίδιο κιόλας απόγευμα αστυνομικοί της Ασφαλείας που περιπολούσαν στην περιοχή. Μόλις εξακριβώθηκε ότι είχαν κλαπεί από το ναό στην Αμφιλοχία, ανέλαβαν δράση οι ειδικοί του γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο δράστης δεν είχε σκεφτεί ότι μπορεί να ανακαλύπτονταν τα κλοπιμαία και δεν είχε σκουπίσει τα αποτυπώματά του. Η δακτυλοσκοπική εξέταση των ευρημάτων αποκάλυψε ποιος ήταν και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Αμφιλοχίας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.