ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι - Άγριο ξύλο: Πολίτες γρονθοκόπησαν τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Μαραθώνα

Φωτιά Μάτι - Άγριο ξύλο: Πολίτες γρονθοκόπησαν τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Μαραθώνα

Φωτιά Μάτι: Η οργή του κόσμου για τους υπευθύνους του κρατικού μηχανισμού, ξεχειλίζει και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ζήσουμε απίστευτες καταστάσεις όσο κάποιοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Κάτοικοι οι οποίοι επέζησαν της καταστροφικής πυρκαγιάς των οικισμών του Ματιού και του Κόκκινου Λιμανιού, εξαγριωμένοι, επιτέθηκαν στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μαραθώνα έξω ακριβώς από κτήριο που θα διεξαγόταν το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρει το protothema.gr το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μια αγανακτισμένη γυναίκα, που είναι τοπική σύμβουλος στο Μάτι, βλέποντας τον αντιδήμαρχο Βάιο Θανασιά, έτρεξε και του επιτέθηκε φραστικά και ύστερα πήγε να τον χαστουκίσει. Όπως έγινε γνωστό, του είχε ζητήσει από τον Απρίλιο να γίνει καθαρισμός στα πεύκα και τα πούσια στο Μάτι, αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Δυστυχώς είναι τόσο μεγάλος ο πόνος των ανθρώπων που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του. Όσο οι υπεύθυνοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους θα μπαίνουμε σε αχαρτογράφητες περιοχές και σε ανεξέλγκτες καταστάσεις.

Δεν μπορεί η πολιτεία και το κράτος να μην αφουγκράζεται το λαό. Αυτές οι πρακτικές οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς μέσα στην κοινωνία. Απαιτείται βαλβίδα εκτόνωσης εδώ και τώρα.

Δείτε το βίντεο

Η ίδια ακριβώς ένταση επικράτησε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όπου πιάστηκαν στα χέρια