ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγίδα - Θάσος: Τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή

Καταιγίδα - Θάσος: Τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή

Με απόλυτη ασφάλεια απεγκλωβίστηκαν το μεσημέρι από ομάδα διάσωσης οι συνολικά 14 κατασκηνωτές -12 Μολδαβοί και δύο Έλληνες- που έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ στη Θάσο και είχαν εγκλωβιστεί το πρωί στη δύσβατη περιοχή Λιβάδι, κοντά στην παραλία της τοπικής κοινότητας Θεολόγου, στα νοτιοανατολικά του νησιού.

Οι ξένοι κατασκηνωτές, εκ των οποίων οκτώ ενήλικες και τέσσερα παιδιά, το ένα βρέφος, έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ σε δύσκολα προσεγγίσιμη περιοχή, η οποία πλημμυρίζει πολύ συχνά λόγω της μορφολογίας της.

Οι κατασκηνωτές εγκλωβίστηκαν στη χαράδρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στο νησί από νωρίς το πρωί και η οποία μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016 συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες νερού, αφού δεν υπάρχουν δέντρα για να το συγκρατήσουν.

Όταν εγκλωβίστηκαν, έκαναν κλήση στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και αμέσως κινητοποιηθήκαν τα μέλη της ομάδας διάσωσης για να τους απεγκλωβίσουν. Όταν οι διασώστες προσέγγισαν το σημείο, εντόπισαν εκεί και δύο Έλληνες κατασκηνωτές. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο οργανωμένο δημοτικό κάμπινγκ της τοπικής κοινότητας του Σωτήρος.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που κατασκηνωτές επιλέγουν αυτή τη δύσβατη περιοχή, στην οποία απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ και δυστυχώς εγκλωβίζονται εκεί πάρα τις οδηγίες και τις επισημάνσεις των υπευθύνων αρχών της Θάσου.

Από νωρίς το πρωί στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου επικρατούν βροχοπτώσεις παροδικά και περιοδικά ισχυρές, με αποτέλεσμα να έχουν παρουσιαστεί περιορισμένης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σε ισόγεια και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων στις τοπικές κοινότητες Λιμεναρίων και Ποτού.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό, τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν:

Την Πέμπτη (26-07-18):

Α. Κατά διαστήματα, μέχρι και τις βραδινές ώρες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Β. Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης και της Αττικής)

Την Παρασκευή (27-07-18):

Κατά διαστήματα, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης πιθανής και της Αττικής) και πιθανώς τις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Στιγμές σπαραγμού στο Νεκροτομείο Αθηνών – Ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 30 θύματα

Αποκάλυψη - ΣΟΚ για το οικόπεδο του θανάτου: «Υπήρχε πρόσβαση στην παραλία, αλλά δεν την είδαν»