ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί πατέρα και γιου που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι

Φωτιά Μάτι: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί πατέρα και γιου που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι

Είναι οι στιγμές που οι σκέψεις στερεύουν. Είναι οι στιγμές που καμία λέξη, καμία φράση δεν μπορεί να περιγράψει την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Μάτι την περασμένη Δευτέρα (23/07)

Ο Γρηγόρης Φύτρος και τα δύο του παιδιά βρήκαν φρικτό θάνατο στη φονική πυρκαγιά – Συγκλονίζει η τραγική μάνα

Μία ευτυχισμένη οικογένεια, δύο γονείς αγαπημένοι, με δύο υπέροχα παιδιά, αριστούχα στο σχολείο και με αθλητικές διακρίσεις στο άθλημα της ποδηλασίας, ξαφνικά διαλύεται.

Η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε τα πάντα στο Μάτι στοίχισε τη ζωή στον 54χρονο πατέρα Γρήγορη Φύτρο και στα δύο του παιδιά, την 13χρονη Εβίτα και τον 11χρονο Ανδρέα.

Η Εβίτα προσπάθησε να σωθεί τρέχοντας προς τη θάλασσα. Πήδηξε στον γκρεμό 15 μέτρων, με τη φωτιά πίσω της να καίει τα πάντα. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε. Ο μπαμπάς της και ο αδερφός της δεν μπόρεσαν καν να τρέξουν… οι φλόγες τους πρόλαβαν, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Οι πυροσβέστες βρήκαν πατέρα και γιο αγκαλιασμένους…

fitros

Την Παρασκευή (27/07) ταυτοποιήθηκαν οι απανθρακωμένοι σοροί του Γρηγόρη και του Ανδρέα Φύτρου.

Τα λόγια της τραγικής μάνας, που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε σύζυγο και παιδιά, προκαλούν δάκρυα:

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: "Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις". Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα».

88

H 13χρονη κόρη της οικογένειας, Εβίτα, ήταν αθλήτρια της ποδηλασίας στην ΑΕΚ και θεωρείτο ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αθλήματος.

evita
89

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της κ. Μαρίας από τον πύρινο εφιάλτη, η οποία περιέγραψε τη φρίκη που αντίκρισε, όταν και η ίδια έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί από τις φλόγες, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Είπε πως είδε ένα κορίτσι, που καιγόταν, να πηδά στον γκρεμό πάνω στην απελπισία της για να σωθεί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η μητέρα της μικρής Εβίτας: «Ακούω την τρεμάμενη φωνούλα του Αντρέα» (vid)

Φωτιά Μάτι: Δραματικές εξελίξεις με τα δίδυμα κοριτσάκια – Στο νεκροτομείο οι γονείς τους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ