ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Το προφίλ του υπόπτου που φέρεται να προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά

Φωτιά Αττική: Το προφίλ του υπόπτου που φέρεται να προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά

Ένας 65χρονος φέρεται να είναι αυτός που προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά που σκόρπισε το θάνατο στην ανατολική Αττική, την περασμένη Δευτέρα (23/07).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο 65χρονος ιδιώτης, φέρεται να έκαιγε χόρτα και ξερά κλαδιά σε λόφο πάνω από το Νταού Πεντέλης, τη μοιραία εκείνη ημέρα, όταν πιθανότατα από σπίθες, η φωτιά μεταδόθηκε στη γύρω βλάστηση και λόγω των θυελλωδών ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας, εξαπλώθηκε ταχύτατα.

Μάλιστα, όταν αντελήφθη τις συνέπειες των πράξεών του, ο 65χρονος επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του, σκεπάζοντας με χαλίκια, χώμα και νερό, το σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Ο ύποπτος, πάντα σύμφωνα με το τηλεοπτικό σταθμό, είναι γνώριμος στις Αρχές. Κάτοικοι του Νταού Πεντέλης έχουν καταθέσει ότι τον έχουν δει αρκετές φορές στο παρελθόν να καίει σκουπίδια και ξερά κλαδιά. Οι ανακριτικές Αρχές φέρονται να έχουν λάβει εννέα καταθέσεις μαρτύρων που τον υποδεικνύουν ως το βασικό ύποπτο για την πρόκληση της πυρκαγιάς και ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες, αν συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία σε βάρος του.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi, Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Το εντυπωσιακό φαινόμενο πριν την καταιγίδα που καταγράφηκε στην Πιερία

Νεκρός ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος - Ταυτοποιήθηκε η σορός του