ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Το θεόσταλτο σημάδι στο καμένο σπίτι της ηθοποιού Τιτίκας Σαριγκούλη (pics)

Φωτιά Αττική: Το θεόσταλτο σημάδι στο καμένο σπίτι της ηθοποιού Τιτίκας Σαριγκούλη (pics)

Φονικές πυρκαγιές: Συγκλονίζουν οι ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να σωθούν από τη φονική πύρινη λαίλαπα στην ανατολική Αττική

Ήταν Δευτέρα 23 Ιουλίου όταν η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με μία εθνική τραγωδία. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τους δικούς τους μέσα σε μία στιγμή, από την πύρινη λαίλαπα που σάρωσε τα πάντα στην ανατολική Αττική. Σπίτια, περιουσίες και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες. Μεταξύ των σπιτιών που καταστράφηκαν από τη φωτιά στο Νέο Βουτζά ήταν και της ηθοποιού, Τιτίκας Σαριγκούλη.

Σήμερα, κοιτάζει τα αποκαΐδια του σπιτιού της. Ωστόσο, ανάμεσα στα αποκαΐδια και στις αναμνήσεις της ηθοποιού που έγιναν στάχτες στέκει κάτι που μοιάζει με θεόσταλτο σημάδι.

Σε ένα από τα παράθυρα του σπιτιού έχει σχηματιστεί ένας σταυρός, αναφέρει η εφημερίδα Espresso.

Ωστόσο, αυτό το σημάδι δεν είναι το μοναδικό στην πληγείσα περιοχή. Υπάρχουν εικονοστάσια που δεν τα άγγιξε η φωτιά και ιερές εικόνες μέσα στα σπίτια, που έμειναν ανέγγιχτες από τη μανία της πυρκαγιάς.

Η ηθοποιός έμενε σε αυτό το σπίτι από το 1971, όταν πέθανε ο πατέρας της, ο οποίος το είχε φτιάξει χρόνια πριν. Ήταν δεμένη μαζί του, καθώς εκείνη βοηθούσε να πέσουν τα μπετά στο μπαλκόνι του και στα σκαλοπάτια που οδηγούν σε αυτό. Μόνη της έφτιαξε και ένα καλντερίμι στον κήπο με πέτρα που μάζεψε από την παραλία.

«Δεν θα σταθώ στα καμένα τα δικά μου, όταν υπάρχουν ζωές χαμένες, όπως η γειτόνισσά μου η Ρίτσα που κάηκε ζωντανή γιατί δεν πρόλαβε να φύγει από το σπίτι της, καθώς και τόσοι άλλοι άνθρωποι…» είπε στην Espresso με στεντόρεια φωνή.

Μέσα στο σπίτι της, στο σαλόνι τα πράγματα είναι σχεδόν όλα καμένα. Ανάμεσα στα αποκαΐδια και μία ντάνα από βιβλία.

«Δεν νοιάζομαι τόσο για τα ντουβάρια, ούτε για το παράθυρο και την πόρτα που κάηκαν. Με νοιάζουν τα βιβλία μου που κάηκαν, αλλά και τα δέντρα μου και τα φυτά μου. Ευτυχώς, δεν είχα ζώα. Κάηκαν 27 ελιές και πάρα πολλά πεύκα, ανάμεσα στα οποία και το πιο αγαπημένο μου πεύκο, ο Μιλτιάδης, όπως το έλεγα, το οποίο φύτεψα το 1980 και το περιποιόμουν με όλη μου την αγάπη» ανέφερε.

Πηγή φωτογραφιών: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους - Αυτές τις περιοχές θα σαρώσουν