ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Τέλος στο θρίλερ με τη βόμβα στο αεροπλάνο - «Καθαρό» το Boeing της Condor

Χανιά: Τέλος στο θρίλερ με τη βόμβα στο αεροπλάνο - «Καθαρό» το Boeing της Condor

Μια κακόγουστη φάρσα ήταν τελικά το σημείωμα για βόμβα που βρέθηκε στο αεροσκάφος της Condor που εκτελούσε το δρομολόγιο Χουγκάρντα-Ντίσελντορφ, και το οποίο έκανε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Λίγο μετά τις 23.30 οι πυροτεχνουργοί ξεκίνησαν τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ελεγχθεί, αν όντως υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, στο αεροσκάφος.

Μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, το πόρισμα έδειξε ότι δεν υπήρχε βόμβα, οπότε και επρόκειτο για μία φάρσα, εξαιτίας της οποίας κινητοποιήθηκαν αρκετοί άνθρωποι. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή, εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος της Condor, αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο των Χανίων και να συνεχίσει κανονικά για τον προορισμό του τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τι είχε προηγηθεί

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης (16/8) στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων, όταν υπήρξε αναφορά για μη προγραμματισμένη προσέγγιση επιβατικού αεροσκάφους της γερμανικής εταιρείας Condor, λόγω πληροφορίας για πιθανή ύπαρξη βόμβας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της πτήσης πάνω από τη Μεσόγειο, εντοπίστηκε απειλητικό μήνυμα για βόμβα στην τουαλέτα του Boeing 757. Στη συνέχεια ο πιλότος ειδοποιήθηκε ότι η αναγκαστική προσγείωση θα γινόταν στα Χανιά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το αεροσκάφος επρόκειτο να φτάσει στο Ντίσελντορφ στις 23:23.

Το αεροσκάφος που μετέφερε 281 επιβάτες, προσγειώθηκε στις 20:47 και συνοδεία μαχητικών F-16, με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων και οδηγήθηκε σε χώρο μεταξύ του κεντρικού αεροσταθμού και της Αμερικανικής Βάσης Σούδας.

aerodromio xania2

Δόθηκε οδηγία για αποβίβαση των επιβατών, ώστε το αεροσκάφος να ελεγχτεί, ενώ στο σημείο εκτός από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Η έρευνα έγινε με τη βοήθεια και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της Αστυνομίας. Ο έλεγχος, βάσει του πρωτοκόλλου, ξεκίνησε μετά τις 23:23, ώρα προγραμματισμένης άφιξης του αεροσκάφους στο Ντίσελντορφ, για λόγους ασφαλείας.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Flashnews.gr, Cretapost.gr, Zarpanews.gr
Πηγή φωτογραφίας: Flashnews.gr, Zarpanews.gr