Στα δικαστήρια το Άσυλο Ανιάτων για τον ΕΝΦΙΑ

Newsbomb

Στα δικαστήρια το Άσυλο Ανιάτων για τον ΕΝΦΙΑ

Το ένα εκατομμύριο ευρώ «αγγίζει» ο ΕΝΦΙΑ για το Άσυλο Ανιάτων, ένα από τα πιο παλιά ιδιωτικά ιδρύματα περίθαλψης χρονίως πασχόντων, με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΣ ιδρύματος, Ιωάννα Ηλιάδη, για άλλη μια χρονιά το Άσυλο Ανιάτων καλείται να πληρώσει 962.941 ευρώ. «Έως σήμερα έχουμε κληθεί να πληρώσουμε περισσότερα από 4.730.682 ευρώ μόνο στον ΕΝΦΙΑ, ποσό που αντιστοιχεί στις ανάγκες 5 ετών σε τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό για τους 180 κατάκοιτους περιθαλπομένους μας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσαμε να φροντίσουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας με βαρύτατες παθήσεις, για τους οποίους το νοσηλευτήριο του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (Ι.Π.Χ.Π) αποτελεί τη μοναδική τους αξιοπρεπή επιλογή, και σήμερα περιμένουν σε τεράστιες λίστες αναμονής» αναφέρει.

Το Άσυλο Ανιάτων έχει προσβάλλει στα Διοικητικά Δικαστήρια την περσινή πράξη για τον ΕΝΦΙΑ και –καθώς περιμένει την οριστική απόφαση- το ίδιο θα κάνει και για τη φετινή, γιατί «κατατείνει στον οικονομικό μας αφανισμό μετά από 125 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς». Η κ. Ηλιάδη προσθέτει ότι «προσπαθούμε να πουλήσουμε ακίνητα προκειμένου να εξοφλήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, (όμως) η αρμόδια ΔΟΥ δεν μας παρέχει την απαραίτητα φορολογική ενημερότητα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πωλήσεις και το δημόσιο ταμείο να διασφαλίσει άμεσα τα συμφέροντά του».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιουσία του ιδρύματος περιλαμβάνει περίπου 800 κτήρια καθώς και κληροδοτήματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών». Τα προηγούμενα χρόνια, το Άσυλο βρέθηκε στο επίκεντρο ζητημάτων οικονομικής αδιαφάνειας, ελλιπών ελέγχων, εισπράξεων από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς ασφαλιστικές ενημερότητες. Η διοίκηση έχει απαλλαχθεί από τυχόν ευθύνες με το νόμο του 2014, που ενέταξε το ίδρυμα σε σχέδιο εξυγίανσης. Για την απαλλαγή αυτή έχει καταγγελθεί ο συγκεκριμένος νόμος ως «φωτογραφικός».

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved