ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ – Λύνουν κάβους τα πλοία

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ – Λύνουν κάβους τα πλοία

Την αναστολή της απεργίας της, που συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα, αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ναυτεργάτες αποδέχθηκαν τελικά τη νέα πρόταση του ΣΕΕΝ για αυξήσεις 2% αναδρομικά από 01/01/2018 και νέα διαπραγμάτευση αργότερα για το 2019.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, τα πλοία αναμένεται να λύσουν άμεσα κάβους και να ξεκινήσουν τα δρομολόγια καθώς, χιλιάδες ταξιδιώτες βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στα νησιά.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΝΟ σημειώνει ότι η πρόταση των ακτοπλόων ικανοποιεί εν μέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας για ουσιαστικές αυξήσεις. «Ωστόσο, έχοντας απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών της και επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ανάλογο θετικό πνεύμα, αποφάσισε την άμεση αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης».

«Οι ναυτεργάτες, όμως, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από τους κυβερνώντες και την εργοδοσία για την επίλυση και των λοιπών προβλημάτων του κλάδου, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Τα κοινωνικοασφαλιστικά και τα θέματα των μειωμένων συνθέσεων, καθώς και τα αμιγώς εργασιακά θέματα παραμένουν στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις» σημειώνει η ΠΝΟ, που ευχαριστεί και το επιβατηγό κοινό «το οποίο στη συντριπτική πλειοψηφία του κατανόησε και συμπαραστάθηκε στον δίκαιο αγώνα μας αποκρούοντας έμπρακτα τις προσπάθειες του κοινωνικού αυτοματισμού».

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλονιά - Σοκάρει ο ιατροδικαστής για το θάνατο του μοντέλου: «Μην δείτε τη σορό της» (pics&vid)