ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Σύσκεψη ενόψει της χειμερινής περιόδου

Τρίπολη: Σύσκεψη ενόψει της χειμερινής περιόδου

Σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό της πολιτικής προστασίας για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ, η ηγεσία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας.

Τη βελτίωση ακόμη περισσότερο του επιπέδου συντονισμού, των τεχνικών υπηρεσιών και τεχνικών υποδομών, την άμεση ενημέρωση από τις υπηρεσίες προς την κεντρική διεύθυνση, την ενέργεια μικρών δράσεων για άμεσα αποτελέσματα ζήτησε ο κ. Τατούλης. Επιπλέον, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει άμεση επαφή του κεντρικού συντονιστή με την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Στο επίπεδο του εξοπλισμού ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ στην αστυνομία, ενώ χαρακτήρισε παράλειψη τη μη ύπαρξη αντίστοιχου κωδικού για την πυροσβεστική, για την οποία θα γίνει πρόβλεψη κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Σε ότι αφορά στους σεισμούς ανακοίνωσε την ενίσχυση των υποδομών στην Κορινθία και τη Μεσσηνία, περιοχές στις οποίες παρουσιάζεται εντονότερα το φαινόμενο, σε συνεργασία μάλιστα με το πανεπιστήμιο Αθηνών για μεταφορά σχετικής δομής στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επιπλέον ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες να έρθουν σε συνεννοήσεις με τους δημάρχους για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού συντονισμού, ενώ επέστησε την προσοχή στον καθαρισμό των φρεατίων απορροής υδάτων.

Σύντομα, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, η αστυνομία και η πυροσβεστική θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα σχέδιο άσκησης πολιτικής προστασίας σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως χιονοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις.