ΕΛΛΑΔΑ

Σχολική άδεια για τους γονείς-Πόσες ημέρες δικαιούνται

Σχολική άδεια για τους γονείς-Πόσες ημέρες δικαιούνται

Oι γονείς με παιδιά στο σχολείο δικαιούνται έως και 4 εργάσιμες ημέρες άδεια για κάθε ημερολογιακό έτος και για κάθε παιδί που είναι μαθητής, σύμφωνα με την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι γονείς μπορούν να απουσιάσουν είτε μερικές ώρες είτε ολόκληρη τη μέρα, ενώ η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών τους.

Η άδεια δίνεται και στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, αφού ανήκει στη βασική εκπαίδευση πλέον και η φοίτηση σε αυτό, υπό τον όρο το παιδάκι να συμπληρώνει τα 4 έτη εντός της τρέχουσας ημερολογιακής χρονιάς (δηλαδή να έχει τα 4α του γενέθλια μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής).

Σε περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, αποφασίζουν από κοινού τη χρήση της άδειας (δηλαδή πόσες μέρες θα χρησιμοποιήσει έκαστος) αλλά σε κάθε περίπτωση η συνολική άδεια δε θα πρέπει αν ξεπερνά τις 4 μέρες.

Τέλος, σε περίπτωση διάστασης, διαζυγίου ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, η άδεια χορηγείται στο γονέα - υπάλληλο που έχει την επιμέλεια του τέκνου.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Κατέβασαν την σημαία της ΕΕ και ανέβασαν της Βεργίνας

Εξέλιξη - ΣΟΚ στο θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη: Σε ποιου το σπίτι εντοπίστηκε το κινητό της