ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Β. Μιχαλολιάκου -Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Β. Μιχαλολιάκου -Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πειραιά μετά από αίτημα των συνδικαλιστών.

Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Δήμαρχος Πειραιά για τα αιτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντί για αυτό, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο του «ξύλινου λόγου» και των «καταγγελιών» κατά της κυβερνητικής πολιτικής, κάνοντας ανάγνωση ενός έτοιμου κειμένου με θέματα που δεν ήταν στην ατζέντα της συνάντησης και σίγουρα δεν ήταν θέματα που θα μπορούσαν να επιλυθούν από τη Δημοτική Αρχή.

Αποκορύφωμα της δυσαρμονίας των μικροκομματικών απόψεων του Προέδρου της ΕΛΜΕ με την εκπαιδευτική κοινότητα, ήταν η διαφωνία του ακόμη και στο θέμα διανομής των σχολικών βιβλίων από το Δήμο, στους μαθητές του Πειραιά δωρεάν. Μια πρωτοβουλία που χαιρετίστηκε από όλους, βοήθησε τους μαθητές, ιδιαίτερα αυτούς που δεν είχαν τη δυνατότητα να ξοδέψουν οι οικογένειές τους χρήματα αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. Μια πρωτοβουλία που τη μιμήθηκαν και άλλοι δήμοι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη της συνάντησης, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ να αποχωρήσουν, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι: «την ώρα που η χώρα βουλιάζει, κάποιοι ελάχιστοι, με τη συμπεριφορά τους εκθέτουν τους συναδέλφους τους και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν μικροκομματικό συνδικαλισμό στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, με σκοπό να αποκτήσουν ψηφοθηρικά οφέλη σε βάρος των μαθητών. Αυτές οι νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι καταδικαστέες από τη συντριπτική πλειοψηφία του Πειραϊκού αλλά και του Ελληνικού λαού».