ΕΛΛΑΔΑ

Κνωσσός: Σκηνικό για γέλια και για κλάματα-Τι αντίκρυσαν οι τουρίστες! (pics)

Κνωσσός: Σκηνικό για γέλια και για κλάματα-Τι αντίκρυσαν οι τουρίστες! (pics)

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα (22/9) στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού με τους τουρίστες να ψάχνονται...

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 10 πμ. έκλεισαν οι τουαλέτες για τους χιλιάδες επισκέπτες του ανακτόρου, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και υπό τον φόβο οι χώροι υγιεινής να πλημμυρίσουν με λύματα.

Κάποιοι κοιτούσαν και ξανακοιτούσαν απελπισμένοι προς τη μεριά των κλειστών χώρων υγιεινής, άλλοι το συζητούσαν καυστικά ή το έριχναν στο χιούμορ!

Πολλά, όπως ήταν φυσικό, τα παράπονα, με αρκετούς επισκέπτες να σημειώνουν με νόημα πως πλήρωσαν ακριβά εισιτήρια για να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο και περίμεναν, αν μη τι άλλο, να βρουν υποδομές ανάλογες με τα σπουδαία μνημεία στο εξωτερικό.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν πως ήρθαν από πολύ μακριά μόνο και μόνο για να θαυμάσουν από κοντά το ανάκτορο- “λίκνο” του Μινωικού Πολιτισμού.

Την ίδια ώρα, πολλοί εκ των επισκεπτών βγήκαν στην αναζήτηση τουαλέτας εκτός του αρχαιολογικού χώρου.

Κάηκαν τα μοτέρ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάηκαν δύο μοτέρ σε βόθρο όπου συγκεντρώνονται τα λύματα, πριν αυτά προωθηθούν στον αγωγό αποχέτευσης και καταλήξουν στον βιολογικό καθαρισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση στον βόθρο ήταν οριακή, με εργαζόμενους από τον αρχαιολογικό χώρο να ενημερώνουν σχετικά τη ΔΕΥΑΗ, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες απόφραξης και αντικατάστασης των δύο μοτέρ.

Οι τουαλέτες ήταν κλειστές για αρκετές ώρες, ενώ υπήρχε σχετική σήμανση, ενημερώνοντας τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού πως δεν ήταν δυνατόν (μέχρι νεωτέρας) να εξυπηρετηθούν...

Πρόκειται μάλιστα για τις 25 τουαλέτες οι οποίες ανακατασκευάστηκαν μετά από δεκαετίες και δόθηκαν προς χρήση από τον περασμένο Μάρτιο.

ΠΗΓΗ www.neakriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Εικόνες σοκ από το κέντρο της Αθήνας - Ανέβηκαν σε ταράτσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για 9χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε σε τροχαίο