ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Διαρρήκτες… ανήλικοι και καλοκαιρινοί

Πύργος: Διαρρήκτες… ανήλικοι και καλοκαιρινοί

Μια 15χρονη είναι η πρωταγωνίστρια σε κλοπές και διαρρήξειςπου σημειώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σετοπικές κοινότητες του Πύργου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου, η ανήλικη Ελληνίδα μαζί με δύο συνεργούς της, οι οποίοι αναζητούνται από την Αστυνομία, διέπραξε πέντε κλοπές σε σπίτια στην Ξυλοκέρα, στα Λαστέικα, στα Χανάκια και στο Πράσινο του δήμου Πύργου.

Οι τρείς δράστες έμπαιναν στα σπίτια παραβιάζοντας της πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών-στόχων και στη συνέχεια έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα και συσκευές. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 16χρονος –φερόμενος ως κλεπταποδόχος, εις βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της προσεκτικής και μεθοδικής έρευνά τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του 16χρονου ένα κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρεθεί από σπίτι που είχαν διαρρήξει, το οποίο και κατασχέθηκε. Οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά συνολικά τις 5.000 ευρώ.

Εκτός από τη δικογραφία εις βάρος του 16χρονου, έχει σχηματιστεί δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος της 15χρονης ημεδαπής και των δύο ακόμη συνεργών της που αναζητούνται. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή:Patrisnews.gr