ΕΛΛΑΔΑ

Στα ίχνη κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας οι διωκτικές αρχές - Δύο συλλήψεις

Στα ίχνη κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας οι διωκτικές αρχές - Δύο συλλήψεις

Στα ίχνη κυκλώματος που πραγματοποιούσε συστηματικές λαθρανασκαφές σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου βρίσκονται οι διωκτικές αρχές σε Ηράκλειο και Αθήνα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά δέκα 10, εκ των οποίων οι 9 είναι Κρητικής καταγωγής ή ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ των ατόμων αυτών ενδέχεται να είναι και ένας αλλοδαπός από την Αλβανία, ο οποίος όμως ζει πολλά χρόνια στην Κρήτη.

Την υπόθεση χειρίζεται η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, οι συστηματικές έρευνες της οποίας απέδωσαν καρπούς με την ταυτόχρονη επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός άνδρα από την Αθήνα και ενός 62χρονου από περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην κατοχή του 62χρονου βρέθηκε ένα αρχαίο αντικείμενο το οποίο εξετάζεται από αρχαιολόγους, αλλά κυρίως εξοπλισμός όπως ανιχνευτές μετάλλων και πυροκροτητές που ενδέχεται να είχαν χρησιμοποιηθεί σε λαθρανασκαφές.

Τα στοιχεία όλων των εμπλεκομένων έχουν ταυτοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές και όπως όλα δείχνουν οι νεότερες συλλήψεις είναι ζήτημα ωρών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το μέλος του κυκλώματος που συνελήφθη στην Αθήνα φαίνεται πως υποδείκνυε στους «συνεργάτες» του στην Κρήτη, τα μέρη όπου μπορούσαν να επιχειρήσουν λαθρανασκαφή.