ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγίδα αποκαλύψεων: Και δεύτερος καθηγητής ζητούσε «φακελάκια»

Καταιγίδα αποκαλύψεων: Και δεύτερος καθηγητής ζητούσε «φακελάκια»

Τον έχουν εντοπίσει οι Αρχές και αναμένεται να ασκηθούν διώξεις - Φέρεται να συνεργαζόταν με τον 59χρονο εκβιαστή

Σάλο στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η δράση του καθηγητή «Φακελάκη» που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι ζητούσε χρήματα από φοιτητές για να τους περάσει στα μαθήματά του και σεξουαλικά ανταλλάγματα από φοιτήτριες.

Μετά την αποκάλυψη της δράσης του 59χρονου άρχισαν να «ανοίγουν στόματα», φέρνοντας στο φως πρακτικές και άλλων καθηγητών που εκβίαζαν τους σπουδαστές για να τους περάσουν στα μαθήματα.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει πληροφορία ότι έχει εντοπιστεί και άλλος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που δρούσε με ανάλογο τρόπο με τον 59χρονο.

Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να είναι στενός συνεργάτης του και μάλιστα έχουν γράψει μαζί και αρκετά συγγράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία» οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν τον δεύτερο καθηγητή αμέσως μόλις «έδεσαν» τον 59χρονο και είναι θέμα ημερών ο σχηματισμός δικογραφίας και για εκείνον.

Ωστόσο, ο δεύτερος καθηγητής ήταν πιο προσεκτικός σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών που «έκοβε», ενώ ο 59χρονος δεν είχε κανέναν φραγμό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητά και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τις φοιτήτριές του.

Αμφότεροι χρησιμοποιούσαν σαν «όχημα» ένα φροντιστήριο στις Σέρρες, ιδιοκτησίας ενός ανδρόγυνου (το οποίο έχει συλληφθεί μαζί με τον 59χρονο), και, με τη μέθοδο της χαμηλής βαθμολογίας, ωθούσαν τους φοιτητές στο φροντιστήριο, προκειμένου να πληρώσουν 250 ευρώ και στη συνέχεια να τους βάλουν καλό βαθμό για να περάσουν το μάθημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες φοιτητών, σύμφωνα με τις οποίες, γνωρίζοντας πλέον τι συνέβαινε και αφού πλήρωναν για να περάσουν το μάθημα, έγραφαν μόνο τις εκφωνήσεις των θεμάτων, χωρίς τις απαντήσεις, και έπαιρναν υψηλή βαθμολογία, όπως 7 και 8.

Διαβάστε επίσης:

Συνταρακτικές εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: Ο πρώην σύντροφός της κατηγορείται για ηθική αυτουργία