ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Αυτός είναι ο καθηγητής «Φακελάκης» και οι συνεργάτες του (pics)

Σέρρες: Αυτός είναι ο καθηγητής «Φακελάκης» και οι συνεργάτες του (pics)

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του καθηγητή «φακελάκη» και των συνεργατών του, έδωσαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (08/10) οι ελληνικές αρχές, σε μια προσπάθεια να ξετυλιχθεί όλο το κουβάρι του «μηχανισμού» που είχαν στήσει για να εκμεταλλεύονται φοιτητές και φοιτήτριες και ναπέσει φως στην πολύκροτη υπόθεση.

Οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από «βροχή» καταγγελιών ότι ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, ενώ φέρεται να τους έστελνε σε συγκεκριμένο φροντιστήριο (απ΄όπου προέρχονται οι δύο συνεργοί του) για να τους περάσει στα μαθήματα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο καθηγητής «φακελάκης» είναι ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης του Νικολάου και της Ελένης, γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1958, στη Θεσσαλονίκη.

Συνεργοί του είναι ο Γιώργος Μόκκας, του Αποστόλου και της Ζωής, γεννημένος στις 29 Ιουλίου 1959, στο Νέο Πετρίτσι Σερρών και η Ευαγγελία Μηλόφτση του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1969, επίσης στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.

Δείτε τους στην γκάλερι.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που προέρχονται από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή και συνελήφθησαν, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται αναλυτικά:

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος ενός υπαλλήλου - καθηγητή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Βορείου Ελλάδος και δύο ιδιωτών συνεργών του, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρείς συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν, είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018), συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες, γραφεία κ.λπ. και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των (178.045) ευρώ, (15) βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς (140.000) ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, (15) κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται αύριο στην αρμόδια Εισαγγελία.

Σοκάρουν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών με τις φοιτήτριές του

Υπενθυμίζεται ότι οι κοριοί της Ελληνικής Αστυνομίας «μίλησαν» και οδήγησαν τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στη σύλληψη των μελών της σπείρας, μετά από οκτώ χρόνια ψιθύρων και ανώνυμων καταγγελιών.

Μάλιστα, ο καθηγητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας επί σειρά ετών ζητούσε «φακελάκι» από τους φοιτητές για να τους περάσει στα μαθήματα ή ακόμη και σεξουαλικά ανταλλάγματα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις φαίνεται από τους διαλόγους ότι είχε συνάψει ακόμα και ερωτικές σχέσεις με κάποιες από τις φοιτήτριες.

Οι διάλογοι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο 60χρονος με κάποιες από τις νεαρές κοπέλες και φέρνει στο φως η Realnews.

Φοιτήτρια: Ο βαθμός που πήρα στο μάθημα ήταν πέντε

Καθηγητής: Είδες που γκρίνιαζες και φώναζες

Φοιτήτρια: Πρέπει να γράψω πάνω από επτά στα άλλα μαθήματα για να ανέβει ο γενικός μου βαθμός

Καθηγητής: Δεν θα πάω Χαλκιδική θα μείνω εδώ το βράδυ και θα πάω αύριο το πρωί. Οπότε θα με έχεις περισσότερη ώρα

Φοιτήτρια: OK

Ενδεικτικός της σχέσης που είχε ο 60χρονος με κάποιες φοιτήτριες από το ΤΕΙ Σερρών είναι και ο διάλογος που ακολουθεί με τον καθηγητή να ρωτά τη νεαρή κοπέλα αν τον αγαπάει.

Καθηγητής: Με αγαπάς;

Φοιτήτρια: Ναι σε αγαπώ. (γέλια)

Καθηγητής: (Γέλια) Λοιπόν μπες στο φτο σου στο ιγκράμ

Φοιτήτρια: Ένα λεπτάκι δώσε μου να γράψω τον κωδικό μου. Περίμενε.

Από ό,τι φαίνεται από τις συνομιλίες ο καθηγητής συντονίζει την επί πληρωμή διαδικασία που ακολουθούν οι φοιτητές μέσω των προσχηματικών μαθημάτων που γίνονταν στο φροντιστήριο. Εξομολογείται σε ένα νεαρό κορίτσι τη συμπάθεια που τρέφει για το πρόσωπό της και της εκμυστηρεύεται ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει την ίδια αλλά και τις φίλες της αν του το ζητήσει να περάσουν το μάθημα που χρωστούν.

Καθηγητής: Επιτρέπεται να έχεις εμένα και να πηγαίνεις να δίνεις τόσα λεφτά στον άλλον να κάνεις φροντιστήριο. Εγώ σου το είπα γιατί είδα πάνω σου κάποια θετικά σημεία και αποφάσισα να το κάνω για σένα. Εγώ θα σε βοηθήσω. Δεν θέλω ούτε τα λεφτά ούτε το ψέμα.

Φοιτήτρια: Ναι, ναι.

Καθηγητής: Θέλω να τα λέμε οι δυο μας ανοιχτά και ξάστερα.

Χαρακτηριστική είναι και η τηλεφωνική συνομιλία που έχουν οι δύο φροντιστές μεταξύ τους από την οποία προκύπτει ότι στον χώρο του φροντιστηρίου είχαν συγκεντρωθεί υψηλά χρηματικά ποσά προερχόμενα από τη δράση του κυκλώματος.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλούν όσα περιγράφουν στη Realnews δύο φοιτήτριες του ΤΕΙ Σερρών για τη δράση της σπείρας εκβιαστών. Η 20χρονη φοιτήτρια αναφέρει ότι ο καθηγητής τής έκανε συνεχώς κομπλιμέντα και της ζητούσε να βγουν μαζί το βράδυ για ποτό και φαγητό.

«Από την πρώτη στιγμή άρχισε να μου κάνει κομπλιμέντα. “Τι καλή κοπέλα που είσαι. Σήμερα είσαι πολύ όμορφη”. Στην αρχή ζητούσε από όλη την παρέα μας που είμαστε όλες κορίτσια να βγούμε βράδυ για ποτό ή για φαγητό. Εμείς του λέγαμε ευγενικά όχι» τονίζει η νεαρή κοπέλα και προσθέτει: «Τελικά αποφάσισα να δεχτώ να βγούμε για να δω τι θα κάνει. Αφού δεν εμφανίστηκα στο ραντεβού μου έστειλε μήνυμα "ότι όλοι φοβούνται το χάσμα που άφησε η απουσία σου"».

To modus operandi των δύο φροντιστών εκβιαστών και του καθηγητή περιγράφει άλλη μία 20χρονη φοιτήτρια.

«Γνώριζα τι συνέβαινε και γι αυτό πήγα κατευθείαν στο φροντιστήριο. Έδωσα τα 250 ευρώ και πήρα τα θέματα. Οι φροντιστές με τη σειρά τους σημείωσαν το όνομα μου και ενημέρωσαν τον καθηγητή ότι είχα δώσει τα απαραίτητα χρήματα για να περάσω το μάθημα. Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα» δηλώνει το νεαρό κορίτσι και συμπληρώνει: «Ένα βράδυ πριν από τις εξετάσεις έδωσα τα θέματα και σε τρεις άλλες φίλες μου οι οποίες όμως δεν είχαν πάει στο φροντιστήριο. Οι απαντήσεις που δώσαμε ήταν ακριβώς ίδιες. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσω μόνο εγώ που είχα πληρώσει τα 250 ευρώ και οι φίλες μου που δεν είχαν πληρώσει να κοπούν».

Πηγή: Realnews