ΕΛΛΑΔΑ

Πετρέλαιο με το σταγονόμετρο!

Πετρέλαιο με το σταγονόμετρο!

Εκτός από «βαρύς» ελέω οικονομικών φορτίων, προμηνύεται και παγερός ο φετινός χειμώνας γαι τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καταναλώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης με το σταγονόμετρο.

Με την οικονομική στενότητα που υπάρχει και την τιμή του πετρελαίου σε ύψη δυσθεώρητα, οι περισσότεροι ανάβουν καλοριφέρ μόνο για 2-3 ώρες και αυτό όταν οι θερμοκρασίες πλησιάζουν το μηδέν.

Τις υπόλοιπες ώρες καταφεύγουν στη λύση της θερμάστρας και της... κουβέρτας. Για για κλιματιστικό ούτε λόγος φυσικά, υπό το φόβο του λογαριασμού, ο οποίος είναι ήδη «φουσκωμένος» λόγω του τέλους ακινήτων.

Τις πιο πάνω διαπιστώσεις έκαναν οι πρατηριούχοι καυσίμων, οι οποίοι βλέπουν δραματικές μειώσεις στις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης.

Αρκετοί πολίτες, αντί για τα 1.000 λίτρα που συνήθως έβαζαν στις δεξαμενές τους, φέτος αναγκάζονται να προμηθευτούν μόλις 500 λίτρα ή και λιγότερα.

Οι πρατηριούχοι καυσίμων τονίζουν πως οι παραγγελίες για προμήθεια πετρελαίου δεν αυξήθηκαν ούτε αυτές τις ημέρες, που ο χειμώνας έκανε για τα καλά την εμφάνισή του.