ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προσφυγές στη Δικαιοσύνη για το χαράτσι ακινήτων

Θεσσαλονίκη: Προσφυγές στη Δικαιοσύνη για το χαράτσι ακινήτων

Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε 90χρονη συνταξιούχος αναφορικά με το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα με τη διαδικασία της αίτησης προσωρινής διαταγής.

Την αδυναμία της για τη καταβολή του έκτακτου τέλους, συνολικού ύψους 1.100 ευρώ υποστήριξε η 90χρονη γυναίκα, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο την προσωρινή παροχή προστασίας, ώστε να μην υπάρξει διακοπή του ρεύματος. Τονίζει δε ότι προτίθεται να καταβάλει μόλις το ποσό των 60 ευρώ που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος, επισημαίνοντας ότι η επιβολή του τέλους μέσω της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική, καταχρηστική και παράνομη.

Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ από το ΔΣΘ

Στο μεταξύ, αίτηση ακύρωσης κατά της επιβολής του έκτακτου τέλους ακινήτων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Εξάλλου, ο ΔΣΘ διοργανώνει αύριο ενημερωτική συνάντηση με τους δημάρχους του νόμου Θεσσαλονίκης για το θέμα του ειδικού τέλους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα γίνει ενημέρωση για την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο ΔΣΘ και θα συζητηθούν οι νομικές διαστάσεις του θέματος.

Ρoή Ειδήσεων