ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικό φινάλε: Στην 25χρονη Αγγελική ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στην Πρέβεζα

Τραγικό φινάλε: Στην 25χρονη Αγγελική ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στην Πρέβεζα

«Μίλησε» το DNA - Το επιβεβαίωσε η Ελληνική Αστυνομία

Δραματική κατάληξη είχε η συγκλονιστική υπόθεση με το ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών από ιδιωτικό συνεργείο στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρήματα του ιατροδικαστή είναι συμβατά με την υπόθεση εξαφάνισης της Αγγελικής Πεπόνη τον Ιούνιο του 2010 από την περιοχή της Πρέβεζας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (22/10) γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση. Η ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το ανθρώπινο κρανίο ανήκει στην 25χρονη Αγγελική Πεπόνη, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται εδώ και οχτώ χρόνια.

Η εξαφάνιση της νεαρής είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ πριν από 8 περίπου χρόνια. Η 25χρονη είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 17 Ιουνίου 2010 και από τότε δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής.

Ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει ζωντανή ελάχιστα λεπτά πριν εξαφανιστεί ήταν ο 59χρονος φίλος της, ο οποίος αρνήθηκε ότι γνώριζε το οτιδήποτε για το πού μπορεί να βρίσκεται. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι έφυγε από το σπίτι του κι έκανε ωτοστόπ για να επιστρέψει στο δικό της, ενώ από εκείνη τη στιγμή δεν ξέρει τι συνέβη.

Όπως είχε πει τότε κατά πάσα πιθανότητα να πήγε στην Αλβανία, θέλοντας έτσι να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Όσο περνούσε ο καιρός όμως τα στοιχεία που έρχονταν στο φως ήταν επιβαρυντικά για τον ίδιο. Φίλοι της κοπέλας αποκάλυψαν ότι την είχε μπλέξει στα ναρκωτικά, ότι ουσιαστικά ήταν έρμαιό του, αλλά και ότι την κακοποιούσε σωματικά.

Αρχικά μάλιστα είχε αρνηθεί ότι βρισκόταν μαζί της πριν εξαφανιστεί, όμως ο γιος του τον διέψευσε αποκαλύπτοντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι την είχε δει στο σπίτι του πατέρα του το μεσημέρι της εξαφάνισής της. Επίσης αποκαλύφθηκε ότι το διάστημα πριν εξαφανιστεί είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, ενώ το σήμα του κινητού της χάθηκε στην περιοχή, όπου ζούσε και εργαζόταν ο 59χρονος.

«Την κακοποιούσε ο φίλος της»

Τον εφιάλτη που φαίνεται να βίωνε η Αγγελική Πεπόνη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τον Ιούνιο του 2010 στην Πρέβεζα, αποκαλύπτει η νέα μαρτυρία μιας γειτόνισσάς της, που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτή, ο φίλος της νεαρής φέρεται να τη χτυπούσε συχνά, ενώ η μητέρα και η αδελφή της προσπαθούσαν να την αποτρέψουν από το να τον βλέπει, φοβούμενες ότι θα την σκοτώσει.

«Μια μέρα ήρθε αυτός με το μηχανάκι και η Αγγελική βγήκε από το σπίτι και πήγε κοντά του. Ξαφνικά της έδωσε ένα χαστούκι και τη διέταξε να πάει πάλι στο σπίτι, λέγοντάς της ''ανέβα πάνω στη γριά'', για να πάρει χρήματα κι έπειτα να κατέβει πάλι», αποκάλυψε η γειτόνισσα της κοπέλας, σύμφωνα με την Espresso.

Η γυναίκα είχε δει πολλές φορές τον 59χρονο να χτυπάει την Αγγελική και περιέγραψε χαρακτηριστικά για τον ξυλοδαρμό της: «Αυτό έγινε πολλές φορές, τη χτυπούσε, την έσπρωχνε. Το είδα από τη βεράντα μου. Θυμάμαι τη μέρα που εξαφανίστηκε. Νομίζω πως γινόταν φασαρία, την κρατούσαν η μαμά και η αδελφή της και της έλεγαν να μη φύγει. “Παιδί μου μη φύγεις, θα σε σκοτώσει…”.

Το ίδιο κλίμα περιγράφει και ένας φίλος της Αγγελικής που τη γνώρισε σε ένα κέντρο απεξάρτησης.

«Η οικογένειά της την κλείδωνε στο σπίτι για να μη συναντήσει το φίλο της κι εκείνος της άφηνε το σακουλάκι με τη δόση κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας ή μέσα στις γλάστρες» αποκάλυψε στο Star, προσθέτοντας ότι την είχε δει με μελανιές στο πρόσωπο και με σπασμένο χέρι…

Διαβάστε επίσης:

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι ληστές με τα καλάσνικοφ και τη μάσκα