ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Απειλές κατά διευθυντή σχολείου επειδή δέχθηκε προσφυγόπουλα

Βόλος: Απειλές κατά διευθυντή σχολείου επειδή δέχθηκε προσφυγόπουλα

Αναφορά στην εισαγγελέα υπηρεσίας Βόλου κατέθεσαν το πρωί της Τρίτης (23/10) δύο εκπαιδευτικοί, για λογαριασμό του προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με άτομα που απειλούν μέσω facebook διευθυντή σχολείου με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, στην αναφορά περιλαμβάνονται στοιχεία για διάφορα άτομα που απειλούν εκπαιδευτικό, μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα έχει συνέπειες, ενώ οι συγκεκριμένοι στρέφονται και κατά των προσφυγόπουλων, διατυπώνοντας διάφορες περίεργες θέσεις.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμιά απειλή εις βάρος εκπαιδευτικού, οι οποίοι, όπως επισημαίνει, επιτελούν σημαντικό έργο, εφαρμόζοντας σωστά την ισχύουσα νομοθεσία και τις εντολές των προϊσταμένων τους.

Ήδη διανύουμε την τρίτη εβδομάδα φοίτησης προσφυγόπουλων σε έξι σχολεία του νομού, ενώ τη Δευτέρα (22/10) το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ίδρυση σε άλλα 5 εκπαιδευτήρια ισάριθμων τάξεων υποδοχής, όπου τα παιδιά θα διδάσκονται την Ελληνική Γλώσσα και κατόπιν θα ενταχθούν στο υπόλοιπο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα από τα σχολεία όπου φοιτούν τα προσφυγόπουλα, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές έχουν «αγκαλιάσει» τα παιδιά και τα βοηθάνε με οποιοδήποτε τρόπο.

Μάλιστα στο 2ο ΕΠΑΛ και στο 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας μέλη της θεατρικής ομάδας των σχολείων, ενέταξαν στους «κόλπους» τους με δική τους πρωτοβουλία και παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, οι καθηγητές είναι ικανοποιημένοι με την πρόοδο τους και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μαθητές – πρόσφυγες μετά το τέλος του ωραρίου, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην καθηγήτρια τους για τις γνώσεις που αποκόμισαν.

«Σχετικά με όσα ακούγονται με τις ηλικίες των προσφυγόπουλων, σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, και, κάποιοι που ανησυχούν, αναρωτιόμαστε αν θα είχαν πρόβλημα, όταν μαθητές του Δημοτικού 12 ετών συγχρωτίζονται με παιδιά Λυκείου, στα διαλείμματα, σε σχολεία με κοινή αυλή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας που πρόσθεσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί κανένα ζήτημα σε σχολείο που φοιτούν προσφυγόπουλα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: