ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΔΕΔΥ κατά του μέτρου της εφεδρείας

Η ΑΔΕΔΥ κατά του μέτρου της εφεδρείας

Μέλη της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι συλλαλητήριο κατά του μέτρου της εφεδρείας, το οποίο τέθηκε σήμερα σε εφαρμογή.

Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ μαζεύτηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αργότερα, περίπου 500 διαδηλωτές και μέλη του ΠΑΜΕ, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή με κεντρικό τους σύνθημα «καμιά εμπιστοσύνη στη μνημονιακή πολιτική».

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, τόνισε: «Θα υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, ενώ το μέτρο της εφεδρείας είναι βάρβαρο».

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Τον πρώτο χρόνο θα παίρνουν το 60% των αποδοχών, δηλαδή μισθούς κατώτερους από τα επιδόματα ανεργίας και εν συνεχεία θα απολύονται. Την ίδια αμοιβή θα λαμβάνουν και όσοι θα μπουν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας. Μετά θα περιμένουν χωρίς αμοιβές από 1 έως 2 χρόνια μέχρις ότου συνταξιοδοτηθούν. Επιπλέον, με το μέτρο αυτό αποστελεχώνεται η δημόσια διοίκηση».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρετάκος, είπε: «Η νέα συγκυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική λιτότητας».

Οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νέοι πρέπει να ενωθούν και να αντιπαρατεθούν σε αυτές τις πολιτικές, είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Νίκος Χατζόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, δήλωσε ότι «στους ΟΤΑ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί καμία απόλυση» και προανήγγειλε δυναμικές αντιδράσεις.