ΕΛΛΑΔΑ

Γολγοθάς η διόρθωση του λάθους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Γολγοθάς η διόρθωση του λάθους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Σε λάθη στα αρχεία των Δήμων, αποδίδει η ΔΕΗ το αλαλούμ που έχουν προκαλέσει οι λανθασμένοι υπολογισμοί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων δέχεται «βροχή» από καταγγελίες για εξωφρενικές χρεώσεις, ενώ το υπουργείο Οικονομικών σηκώνει προς το παρόν τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας ότι θα δοθεί λύση εν ευθέτω χρόνω μέσω διευκρινιστικής εγκυκλίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα βάρη να πέφτουν για μια ακόμη φορά στους καταναλωτές, οι οποίοι ξεκινούν ένα Γολγοθά προκειμένου να γίνει η αναγκαία διόρθωση.

Και αυτό γιατί από το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπουν στους αρμόδιους Δήμους, στους οποίους πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα και στη συνέχεια ο Δήμος θα ενημερώσει τη ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση, για τον υπολογισμό του τέλους 2011 δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν τα διορθωμένα στοιχεία αλλά αυτά που ήταν καταχωρισμένα κατά τη 17η Σεπτεμβρίου 2011.

«Για οποιαδήποτε άλλη απευθυνθείτε στη αρμόδια ΔΟΥ» λέει το έγγραφο της ΔΕΗ.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ παραπέμπουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες στους δήμους για δηλώσεις διόρθωσης, οι οποίοι όμως αρνούνται να παραλάβουν διορθωτικές δηλώσεις και στέλνουν τους πολίτες πίσω στις ΔΟΥ για αίτηση επανυπολογισμού και διόρθωσης.

Οι ΔΟΥ τους παραπέμπουν ξανά στους δήμους για αίτηση και σωστό υπολογισμό τιμής ζώνης και εμβαδού.

Το αποτέλεσμα μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία είναι να πληρώνουν ολόκληρο το λάθος ποσό και να περιμένουν το …θαύμα της επιστροφής ή του συμψηφισμού.

Μπροστά σε αυτό τον φαύλο κύκλο, πολλοί δήμοι συντονίζουν τις δράσεις τους σε μια προσπάθεια να προστατέψουν τους δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι».

Εκτιμάται ότι οι δήμοι που ακολουθούν αυτή την τακτική ξεπερνούν τους 20 σε όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσά τους είναι δήμοι από τη Βόρεια Ελλάδα έως τη Θεσσαλία και την Αττική.