ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Περίεργα «παιχνίδια» από τους Αλβανούς

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Περίεργα «παιχνίδια» από τους Αλβανούς

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Στην Αλβανία οπροϊστάμενος του Ανθρωποκτονιών και ένας ακόμη αστυνομικός - Ενημερώθηκαν από την Aλβανική Αστυνομία για την υπόθεση - Δίωξη κατά του 35χρονου από εισαγγελέα Τιράνων

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκαν -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- χθες (02/11), από την αλβανική Αστυνομία για σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, που θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια.

Το πρωί της Παρασκευής οι δύο αστυνομικοί έφτασαν στα Τίρανα και αρχικά πήγαν στην πρεσβεία της Ελλάδας όπου είχαν συνάντηση με την πρέσβη. Αμέσως μετά επισκέφτηκαν το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, νωρίς το απόγευμα έφτασαν στο κτήριο της Γενικής Εισαγγελίας.

Στην πρώτη φάση της ενημέρωσης γίνεται συλλογή πληροφοριών από τους Έλληνες αξιωματικούς σε κεντρικό επίπεδο, ενώ η αλβανική πλευρά περιγράφει τα περιστατικά και τον τρόπο αντίδρασης των Αλβανών αστυνομικών.

Οι Έλληνες αστυνομικοί θα παραμείνουν στην Αλβανία για όσο χρόνο χρειαστεί, ενώ ζητούν λεπτομέρειες για κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ' ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία.

Εν τω μεταξύ, στα Τίρανα βρέθηκε χθες και ο Γιάννης Κατσίφας, πατέρας του 35χρονου, για να καταθέσει για τη σχηματιζόμενη δικογραφία που θα επιτρέψει και την παράδοση του νεκρού στην οικογένειά του. Ταυτόχρονα, φέρεται να υπέβαλε νέο αίτημα εγγράφος για παράδοση της σορού.

Δικογραφία σε βάρος του Κατσίφα

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα, ο εισαγγελέας Τιράνων σχηματίζει δικογραφία στην οποία θα αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος «θα κατηγορούνταν» ότι αποπειράθηκε ανθρωποκτονία κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, προκειμένου να μην μπορεί η οικογένεια να αιτηθεί κάποια αποζημίωση, σημειώνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

«Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας», ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου, Κώστας Γιοβανόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

«Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας» επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου και χαρακτήρισε «ελεεινή» και «δειλή προπαγάνδα» τη δήλωση του Έντι Ράμα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο αλαλούμ με τους δασικούς χάρτες

Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια επίθεση κατά των αστυνομικών στην Πειραιώς