ΕΛΛΑΔΑ

Λυκουρέζος στο CNN Greece: Δεν γνωρίζουμε πότε θα παραδώσουν οι Αλβανοί τη σορό του Κατσίφα

Λυκουρέζος στο CNN Greece: Δεν γνωρίζουμε πότε θα παραδώσουν οι Αλβανοί τη σορό του Κατσίφα

Εννέα μέρες μετά το θάνατο του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, η σορός του παραμένει στα χέρια των αλβανικών Αρχών, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πληροφορία όσον αφορά το χρόνο παράδοσής της στην οικογένειά του, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταφή του.

Την ίδια ώρα, εξίσου άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται από τις αρμόδιες Αρχές, σχετικά με την υπόθεση. Αυτό επισημαίνει στο CNN Greece, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σχετικά με την καθυστέρηση της επιστροφής της σορού από τις αλβανικές Αρχές, ο κ. Λυκουρέζος αναφέρει ότι η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται «προφορικά» ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και «αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

«Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα», τονίζει ο κ. Λυκουρέζος και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση εννιά μέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού και πληγώνει την οικογένεια. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».

Ακούστε το ηχητικό στο Cnn.gr

Αρχηγός αλβανικής αστυνομίας για υπόθεση Κατσίφα: Δεν υπάρχει βίντεο

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας διέψευσε κατηγορηματικά στο κλιμάκιο των Ελλήνων αξιωματικών που πήγε στη γειτονική χώρα, την ύπαρξη βίντεο από την αλβανική αστυνομία που να έχει καταγράψει το αιματηρό περιστατικό με τον 35χρονο ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας, με τους Έλληνες αστυνομικούς να ρωτούν να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό.

Ο Αλβανός αρχηγός, τούς επανέλαβε ότι δεν είχε καμία σχέση η ύψωση της ελληνικής σημαίας και ότι η αλβανική αστυνομία κινητοποιήθηκε όταν ο 35χρονος άρχισε να πυροβολεί περιπολικά. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία ενώ επέμειναν στο εάν η χρήση όπλων από την πλευρά των Αλβανών αστυνομικών ήταν μέσα στα νόμιμα πλαίσια.

Η άλλη πλευρά απάντησε ότι η χρήση όπλων έγινε κάτω από απαραίτητες προϋποθέσεις και σύμφωνα με τον νόμο.

Τέλος, οι Έλληνες αξιωματικοί ζήτησαν από τον Αλβανό αρχηγό να τελειώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι διαδικασίες για να δοθεί η σορός του 35χρονου στην οικογένειά του.

Ο Αλβανός αρχηγός διαβεβαίωσε ότι αν και είναι θέμα της εισαγγελίας, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα η σορός του 35χρονου να παραδοθεί στην οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης:

«Τρέμουν» οι αλβανικές Αρχές την κηδεία του Κατσίφα: Φόβοι για επεισόδια