ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: «Την Τρίτη παραδίδεται η σορός στην οικογένειά του»

Κωνσταντίνος Κατσίφας: «Την Τρίτη παραδίδεται η σορός στην οικογένειά του»

Δεκτό το αίτημα της οικογένειας

Δεκτό έκανε η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας το επίσημο αίτημα των μελών της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παράδοση της σορού που παραμένει στο νεκροτομείο για 9η ημέρα, όπως μεταδίδει το himara.gr.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, μαζί με τη σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του τρεις ημέρες μετά το θάνατό του αφού πρώτα παραιτήθηκε από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή. Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία εξέδωσε την θετική απάντησή της σήμερα.

Αρχηγός αλβανικής αστυνομίας για υπόθεση Κατσίφα: Δεν υπάρχει βίντεο

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας διέψευσε κατηγορηματικά στο κλιμάκιο των Ελλήνων αξιωματικών που πήγε στη γειτονική χώρα, την ύπαρξη βίντεο από την αλβανική αστυνομία που να έχει καταγράψει το αιματηρό περιστατικό με τον 35χρονο ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας, με τους Έλληνες αστυνομικούς να ρωτούν να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό.

Ο Αλβανός αρχηγός, τούς επανέλαβε ότι δεν είχε καμία σχέση η ύψωση της ελληνικής σημαίας και ότι η αλβανική αστυνομία κινητοποιήθηκε όταν ο 35χρονος άρχισε να πυροβολεί περιπολικά. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία ενώ επέμειναν στο εάν η χρήση όπλων από την πλευρά των Αλβανών αστυνομικών ήταν μέσα στο νόμιμο πλαίσιο.

Η άλλη πλευρά απάντησε ότι η χρήση όπλων έγινε κάτω από απαραίτητες προϋποθέσεις και σύμφωνα με τον νόμο.