ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέο «κύμα» συλλήψεων

Έρχεται νέο «κύμα» συλλήψεων

«Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή». Με τον τρόπο αυτό περιγράφουν από το υπουργείο Οικονομικών το κύμα συλλήψεων και παραπομπών στο αυτόφωρο που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες για οφειλές προς το δημόσιο. Ακόμα και πολύ γνωστών επιχειρηματιών.

Άλλωστε δεν είνται τυχαίο ότι επιλέγονται προβεβλημένα ονόματα για να «βγουν» προς τα έξω. Πρόθεση των διωκτικών αρχών είναι κατ' αυτόν τον τρόπο να παραδειγματίσουν και να ωθήσουν όλους όσοι έχουν φορολογικές εκκρεμότητες να σπεύσουν να τις τακτοποιήσουν ή να τις ρυθμίσουν.

Το γεγονός ότι στην ιστορία έχει μπλέξει ενεργά και ο οικονομικός εισαγγελέας, παίζει το ρόλο του.

Ο κ. Πεπόνης, μαζί με τους άλλους τέσσερις εισαγγελείς, που είναι συνεργάτες του, συγκροτούν το τμήμα της οικονομικής δικαιοσύνης του υπουργείου Οικονομικών που δηλώνει αποφασισμένο να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Μάλιστα, λέγεται, ότι προκειμένου να πάρει στα χέρια του τις λίστες με τους βεβαιωμένους οφειλέτες του δημοσίου απείλησε έως και με ποινικές κυρώσεις όσους καθυστερούσαν να του τις αποστείλουν.

Γεγονός το οποίο καταδεικνύει την αποφασιστικότητά του να βάλει ένα τέρμα σε αυτή την ασυδοσία που επικρατεί σήμερα γύρω από όσους χρωστούν αλλά αδιαφορούν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων αποφεύγουν να πληρώσουν.

Αυτό ήταν κι ένα από τα βασικά μελήματα του ΔΝΤ και των τεχνικών επιτροπών που έχουν έρθει να συνδράμοουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Και φαίνεται ότι αργά αλλά σταθερά έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, οι οποίοι στο μέλλον θα γίνουν ακόμη περισσότεροι. Τουλάχιστον, έτσι ελπίζεται.