ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτών οδήγησης με πορεία προς τη Βουλή (pics+vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτών οδήγησης με πορεία προς τη Βουλή (pics+vid)

Πορεία διαμαρτυρίας από το υπουργείο Μεταφορών προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης (20/11) εκπαιδευτικοί υποψήφιων οδηγών

Οι εκπαιδευτές διαμαρτύρονται γιατί εδώ και ένα μήνα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης εξαιτίας της αποχής των εξεταστών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να εξεταστούν τουλάχιστον 50.000 υποψήφιοι οδηγοί πανελλαδικά.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει τον περιορισμό από δύο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψήφιου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Κινητοποιήσεις και στα Χανιά

Στους δρόμους βγήκαν οι εκπαιδευτές οδήγησης και οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης στα Χανιά, στο πλαίσιο πανελλήνιας κινητοποίησης του κλάδου που αντιδρά σε διατάξεις του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πρακτική εξέταση των υποψηφίων οδηγών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των σχολών εκμάθησης και οι εκπαιδευτές που συγκεντρώθηκαν με τα οχήματα τους στην είσοδο της Διεύθυνσης Μεταφορών Χανίων.

Από εκεί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία με κατάληξη την αντιπεριφέρεια, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου στον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαϊτανόπουλο, ιδιοκτήτη σχολής οδηγών, «ως κλάδος συμφωνούμε με τις περισσότερες διατάξεις και τη φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου». Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστήριξε, «είμαστε αντίθετοι με την εξέταση του υποψηφίου οδηγού, χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή μέσα στο όχημα, καθώς και στο επιχειρούμενο "άνοιγμα" του επαγγέλματος».

Οι ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών και οι εκπαιδευτές διαμαρτύρονται και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πρακτική εξέταση των υποψηφίων οδηγών.

Στα Χανιά βρίσκονται, από τον Ιούνιο, σε αναμονή 250 υποψήφιοι οδηγοί που έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σε εκκρεμότητα είναι ακόμα περίπου 700 κάρτες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

Διαβάστε επίσης: Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας

Δραματικές εξελίξεις: Μπήκε στην κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros με τέσσερα πολεμικά πλοία