ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο γιος της φυλακισμένης καθαρίστριας: Τι θα έκανε ένας γονιός αν πεινούσαν τα παιδιά;

Συγκλονίζει ο γιος της φυλακισμένης καθαρίστριας: Τι θα έκανε ένας γονιός αν πεινούσαν τα παιδιά;

Ο γιος της 53χρονης, που βρίσκεται στη φυλακή επειδή παραποίησε το απολυτήριο του Δημοτικού, ώστε να εργαστεί ως καθαρίστρια, μίλησε για τη δύσκολη ζωή ως μέλος μιας πολύτεκτης οικογένειας, τονίζοντας πως η μητέρα του έζησε τον εφιάλτη μεγαλώνοντας σε ορφανοτροφείο, ενώ δεν είχε απασχολήσει πότε τις Αρχές στο παρελθόν.

«Δούλευε από μικρή, από 11-12 χρονών. Ένας γονιός, εάν πεινούσαν τα παιδιά του, τι θα έκανε; Δεν το έκανε για να βγάλει λεφτά, για αποταμίευση ή για να κλέψει το κράτος. Δούλευε για να (μας) ταΐζει», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του Open.

Όπως αποκαλύπτει, η γυναίκα είχε μείνει άνεργη, με αποτέλεσμα η Εκκλησία και η Πρόνοια να τους προσφέρει φαγητό.

Αναφερόμενος στα χρήματα και την απαίτηση να επιστραφούν είπε πως: «Τα δούλεψε. Οδηγήθηκε στην απόφαση της παραποίησης γιατί ήταν απελπισμένη».

«Μας στήριξε πολύ, μας έμαθε να πηγαίνουμε και στην εκκλησία. Παίρνει το μερίδιο της ευθύνης μέχρι εκεί που πρέπει, δεν φταίει για όλους», καταλήγει ο γιος της 53χρονης.

«Δεν ήθελα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου σε ίδρυμα, όπως εγώ»

Θύελλα αντιδράσεων και παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την καταδίκη της - Μέσα από τις φυλακές της Θήβας δηλώνει την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης.

«Ντρέπομαι, αλλά το έκανα για χάρη των παιδιών μου», φέρεται να δηλώνει η καθαρίστρια, η οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 ετών, επειδή διέθετε πλαστογραφημένο απολυτήριο δημοτικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η καθαρίστρια παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις μέσα από τις φυλακές Θήβας, όπου έχει οδηγηθεί, ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της.

Προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια -σύμφωνα με την εφημερίδα του Βόλου- για χάρη των παιδιών της. Όπως αποκαλύπτει, μάλιστα, η ίδια μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο του Πειραιά, μαζί με τα εννέα της αδέρφια και δεν ήθελε τα παιδιά της να βιώσουν μία παρόμοια κατάσταση.

«Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα, όπως εγώ…», δήλωσε.

«Η πλαστογραφία ήταν οφθαλμοφανής από την αρχή, μετά από 20 χρόνια το θυμήθηκαν;», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στον ANT1, ο δικηγόρος της 53χρονης, Γιώργος Σινέλης.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Με παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου, προσδιορίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για τις 28 Νοεμβρίου, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία είναι ήδη προφυλακισμένη.

Οι συνήγοροί της παράλληλα κατέθεσαν και αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ η εισαγγελέας έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την αναίρεση της.

Διαβάστε επίσης: Valdemar Poulsen: Ποιος είναι ο μηχανικός από τη Δανία που τιμά με doodle η Google

Στον «πυρετό» της Black Friday: Στο «κυνήγι» της ευκαιρίας χιλιάδες Έλληνες - Προσοχή στις παγίδες