ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλάκιση παιδοκτόνου Κρήτης: Τι λέει η πρώην σύζυγός του, Αργυρώ Μεταξάκη

Αποφυλάκιση παιδοκτόνου Κρήτης: Τι λέει η πρώην σύζυγός του, Αργυρώ Μεταξάκη

Η αποφυλάκιση του Γιώργου Μεταξάκη, του άνδρα που πριν 19 χρόνια έπνιξε τα 3 του παιδιά, έχει αναστατώσει την οικογένεια της πρώην συζύγου του, Αργυρούς Μεταξάκη που μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου.

Η Αργυρώ Μεταξάκη, η μητέρα που πριν από 19 χρόνια κήδεψε τα τρία αγγελούδια της τα οποία έσπρωξε στον θάνατο ο ίδιος τους ο πατέρας, προσπαθεί να διαχειριστεί τις καταιγιστικές εξελίξεις μετά και την αποφυλάκιση του παιδοκτόνου.

Αναπόφευκτα ο Γιώργος Μεταξάκης θα αποφυλακιζόταν κάποια μέρα, ήλπιζε όμως ότι η μέρα αυτή θα καθυστερούσε ακόμα…

Η δημοσιογράφος Ευαγγελία Καρεκλάκη την συνάντησε στο κέντρο του Ηρακλείου μαζί με τον δικηγόρο της κ. Χρήστο Τόλο.

Προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της, καθώς προέχει να προστατευθεί εκείνη και το περιβάλλον της και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους με ηρεμία και νηφαλιότητα.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της αποφυλάκισης του 61χρονου Γιώργου Μεταξάκη από τις φυλακές Δομοκού, τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί πάνω τους και αναπόφευκτα ανασύρονται στο προσκήνιο όλες οι πτυχές αυτής της σύγχρονης τραγωδίας.

Δεκάδες δημοσιογράφοι από μέσα ενημέρωσης της Κρήτης και κυρίως της Αθήνας την «πολιορκούν». Η Αργυρώ Μεταξάκη 19 χρόνια τώρα δεν έχει μιλήσει πουθενά για την ανείπωτη τραγωδία.

«Νομίζω ότι η δύναμη του ανθρώπου δεν έχει μονάδα μέτρησης, δεν έχει τέλος. Όσο πιο βαρύ είναι το φορτίο που κουβαλάς τόσο και η δύναμη αυτή γιγαντώνεται. Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν τη δική τους τραγωδία και ανάλογα με το βάρος της προσαρμόζεται και η δύναμή τους. Καθοριστικό για μένα ήταν η επόμενη μέρα της τραγωδίας. Αν καταφέρεις από τις πρώτες κιόλας μέρες να βάλεις τη λογική πάνω από τ’ ανθρώπινα συναισθήματα, έχεις καταφέρει το αδύνατο".

Η κ. Μεταξάκη θυμάται:

"Βγαίνοντας από την αίθουσα του διοικητή της Ασφάλειας που μόλις μου είχε ανακοινώσει ότι τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια της καρδιάς μου ήταν νεκρά, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν το ένα και μοναδικό κομμάτι που μου είχε μείνει. Έπρεπε να το κρατήσω ζωντανό πάση θυσία, το όφειλα στον εαυτό μου, μα πάνω απ’ όλα το όφειλα στα παιδιά μου, έπρεπε να συνεχίσουν να ζουν μέσα από εμάς. Κι έτσι την επόμενη μέρα κι ενώ τα τρία από τα τέσσερα αξιολάτρευτα πλάσματα που είχε φέρει στον κόσμο κείτονταν για τελευταία φορά κάτω από τη στέγη που τα σκέπαζε στο μικρό αυτό διάστημα της ζωής τους, η αδελφή τους περνούσε απ’ έξω με τη σχολική τσάντα στους ώμους, μ’ ένα μυαλό γεμάτο αναμνήσεις με αμέτρητα “γιατί” και με μια καρδιά κομματιασμένη, γεμάτη πίκρα και πόνο. Πέρασε έξω από το σπίτι λέγοντάς μου “εγώ θέλω να συνεχίσω να ζω”, χωρίς να κοιτάξει μέσα, κοιτούσε μόνο μπροστά".

Συγκλονίζει με την περιγραφή της: Ήταν το μπαστούνι μου για να σηκωθώ από χάμω και ν’ αρχίσω να κοιτάζω κι εγώ μπροστά! Όσο για το αν έχω συγχωρέσει, εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος και το να μπορείς να συγχωρέσεις αυτούς που σου άρπαξαν και σου σκότωσαν τα όνειρα και την ψυχή σου είναι θεϊκό. Κι εγώ είμαι μόνο ένας απλός άνθρωπος…» ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της στην «Π» πριν από περίπου 11 χρόνια.

Η κ. Αργυρώ, ένα πρόσωπο που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο μέσα από αυτήν την ασύλληπτη τραγωδία, είναι μία γυναίκα που στέκεται απέναντι στη ζωή με απίστευτο σθένος και αξιοπρέπεια. Απεχθάνεται τον οίκτο και το σκότος και το απέδειξε. Κατάφερε να διαχειριστεί μία κατάσταση που κανείς δεν εύχεται ούτε στον πιο μισητό εχθρό του και μπόρεσε, με πολύ εσωτερική δουλειά, να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όφειλε να το κάνει πρωτίστως για την κόρη της.

Πριν από λίγες ημέρες, η Κωνσταντίνα, το άλλο πρόσωπο αυτής της τραγωδίας του 1999, παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της. Για την οικογένεια, που έχει υποφέρει όσο καμία, ήταν ένα ευτυχές γεγονός. Έζησαν μαζί με φίλους και συγγενείς στιγμές αγάπης και χαράς. Η είδηση της αποφυλάκισης τούς «κεραυνοβόλησε» όλους. Η κόρη της Αργυρώς πληροφορήθηκε τα νέα στο ταξίδι όπου βρίσκεται με τον σύζυγό της.

Την ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της θέλει πρωτίστως να προστατεύσει η Αργυρώ Μεταξάκη

Εξετάζουν προσφυγή κατά του βουλεύματος

Μαζί με τον δικηγόρο της κ. Χρήστο Τόλο, η Αργυρώ Μεταξάκη προσπαθεί να συλλέξει τα απαιτούμενα έγγραφα για να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους με πρωταρχικό στόχο την προστασία των μελών της οικογένειάς της. Εξετάζεται για παράδειγμα- αυτό όμως είναι κάτι που θα αποφασιστεί στην πορεία-να προσφύγουν κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας για την αποφυλάκιση του παιδοκτόνου.

Στο πλαίσιο αυτό χθες είχαν μία συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Αθανάσιο Γαλήνα στον οποίο εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις σκέψεις του, για τα επόμενα βήματα, ζητώντας ουσιαστικά μία καθοδήγηση.

Η επόμενη κίνηση είναι να απευθυνθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές της Λαμίας, καθώς ο Μεταξάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού.

Η απόφαση της αποφυλάκισης ελήφθη στις 16 Νοεμβρίου και εκτελέστηκε στις 23 του μηνός. Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της «Π» ότι στον παιδοκτόνο της Κρήτης απαγορεύεται η μετάβαση και η διαμονή του στον νομό Ηρακλείου για χρονικό διάστημα ίσο με το υπόλοιπο της ποινής που θα του απομείνει προς έκτιση κατά την απόλυσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας έκρινε ότι ο Γιώργος Μεταξάκης πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις για την υπό όρους απόλυσή του και πιθανολογείται ότι αυτός μετά την έξοδό του από τις φυλακές θα ζήσει έντιμα και ακίνδυνα στην κοινωνία, υπακούοντας τον νόμο και αποφεύγοντας το έγκλημα.

Διαβάστε επίσης

ΣΟΚ στο Βόλο με 4χρονο αγοράκι που ζει σε άθλιες συνθήκες - Παρέμβαση της εισαγγελίας

Συγκλονίζει η ιστορία ενός Κρητικού που μπήκε άδικα φυλακή και ψυχιατρείο

Ελεύθερος ο παιδοκτόνος της Πελασγίας - Είχε κατακρεουργήσει το αγγελούδι του