ΕΛΛΑΔΑ

Είναι αυτός ο... fake αστυνομικός του Αλέξη Τσίπρα;

Είναι αυτός ο... fake αστυνομικός του Αλέξη Τσίπρα;

Στη σύλληψη ενός 28χρονου Αλβανού, ο οποίος εμφανιζόταν ως άνδρας της προσωπικής ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο… fake αστυνομικός εντοπίστηκε στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας, όπου κατά δήλωσή του (όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς) βρισκόταν στο σημείο για να διευκολύνει την ασφαλή μετάβαση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα», ο 28χρονος δήλωσε ότι είναι αστυνομικός αποσπασμένος στην ασφάλεια του πρωθυπουργού και μάλιστα, κατά τη διάρκεια της «υπηρεσίας του» στο σημείο, παρενέβη σε λογομαχία άνδρα της Τροχαίας με πολίτη, απειλώντας τον τελευταίο με σύλληψη.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τα στοιχεία του, εκείνος τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας ένας από τους αστυνομικούς κατάφερε να αποσπάσει τσαντάκι του 28χρονου το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, περιείχε αεροβόλο όπλο με μεταλλικά σφαιρίδια, αστυνομική ταυτότητα που ανήκει σε αστυφύλακα ο οποίος είχε δηλώσει την απώλεια της το 2016, χειροπέδες και ασύρματο I-Com, ο οποίος ήταν ρυθμισμένος στη συχνότητα του καναλιού του κέντρου της Ασφάλειας Αθηνών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 28χρονος τελικά συνελήφθη, και με τη συνδρομή εισαγγελέα, η Αστυνομία προέβη σε έρευνα στο διαμέρισμά του όπου βρέθηκαν: μία αστυνομική κάρτα, φωτογραφίες ταυτότητας με αστυνομική στολή, κλειδιά από χειροπέδες, ένα πηλήκιο αστυφύλακα, ένα πορτοφόλι με το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τσαντάκια που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί για να μεταφέρουν τον οπλισμό τους, καθώς και τα κλειδιά από δυο πολυτελή αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του, μάρκας Mercedes SLK και Jeep Cherokee.

Κατά τη σύλληψη του ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογηθεί στους αστυνομικούς, λέγοντας ότι ήταν μεγάλο του όνειρο να γίνει αστυνομικός, δεν τα κατάφερε όμως ποτέ και έτσι αποφάσισε να γίνει από μόνος του.