ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βομβαρδισμένο τοπίο η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ - Τεράστια η οικονομική ζημιά (pics)

Θεσσαλονίκη: Βομβαρδισμένο τοπίο η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ - Τεράστια η οικονομική ζημιά (pics)

Γυαλιά - καρφιά έκαναν τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι κουκουλοφόροι που τη χρησιμοποιήσαν ως ορμητήριο στα χθεσινά επεισόδια, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το thestival.gr, οι ταραξίες έχουν σπάσει τζαμαρίες, έχουν κλέψει υπολογιστές και εκτυπωτές από τα γραφεία των καθηγητών, έχουν σπάσει μάρμαρα, έγραψαν συνθήματα σε τοίχους, ενώ τοποθέτησαν θρανία στα σκαλοπάτια ανάμεσα στους ορόφους.

thes zimies3

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο της Θεολογικής, έβαλαν φωτιά σε θρανία και πίνακες.

Ο αντιπρύτανης Θεόδωρος Λαόπουλος μαζί με προσωπικό της Σχολής, βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών.

«Η αστυνομία και η εισαγγελία είχε ενημερωθεί για την κατάσταση. Χθες το βράδυ αργά μετά τις καταστροφές και τις λεηλασίες χρειάστηκαν δέκα λεπτά στην Αστυνομία για να μπει και να εκκενώσει τους χώρους που γίνονταν τα επεισόδια. Δυστυχώς αυτό έγινε αργά. Η αστυνομία μπορεί. Ζητάμε την προστασία της Ελληνικής πολιτείας», τόνισε ο κ. Λαόπουλος.

«Απαιτούμε τη συνδρομή της πολιτείας. Θα πρέπει να εκτιμήσουμε τις ζημιές. Το χειρότερο είναι οι υποδομές, τι έχει κλαπεί από άποψη αρχείων και πως μπορούμε αυτά να τα αναπληρώσουμε», δήλωσε από την πλευρά του, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής, Θεόδωρος Γιάγκου.

«Μπήκαν στο γραφειο μου από την πλευρά του μπαλκονιού, έσπασαν το τζαμί και έκλεψαν κομπιούτερ. Πήραν δυο οθόνες. Δεν με πειραζει ότι έκλεψαν, με πειραζει το μίσος», σημείωσε ο Παναγιώτης Καλτσής καθηγητής του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής.

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Όλες οι απαντήσεις σχετικά με τις αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr

Ρόδος: Εικόνα σοκ με τα δεμένα πόδια της Ελένης – Την χτύπησαν τόσο δυνατά που της έκοψαν το αυτί