ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία φοιτήτριας: Αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τους κατηγορούμενους μετά την απολογία τους (vid)

Δολοφονία φοιτήτριας: Αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τους κατηγορούμενους μετά την απολογία τους (vid)

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (07/12) οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων για την άγρια δολοφονία της 21χρονης Ελένης - Πολίτες επιχείρησαν να τους λιντσάρουν την ώρα που αποχωρούσαν από το δικαστικό μέγαρο - Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το έγκλημα αποκαλύφθηκαν από το Λιμενικό

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Ολοκληρώθηκαν οι μαραθώνιες καταθέσεις που έδωσαν στην Ανακρίτρια Ρόδου οι δύο φερόμενοι ως δράστες της στυγερής δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου στην περιοχή των Πευκών της Λίνδου.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, άρχισε η κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορουμένων, διαδικασία την οποία είχε ζητήσει ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας.

rodos foititria6

Ένταση επικράτησε έξω από το δικαστικό μέγαρο όταν υπήρξε η πληροφορία ότι οι κατηγορούμενοι αποχωρούν από το την πίσω πόρτα του κτηρίου και κόσμος που είχε συγκεντρωθεί εκεί επιχείρησε να πλησιάσει το σημείο με στόχο να τους λιντσάρει.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ένας άνδρας κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο δικαστικό μέγαρο όπου και προσπάθησε να φτάσει τους δύο κατηγορούμενους με σκοπό να τους λιντσάρει.

Μετά το τέλος της κατ' αντιπαράστασης εξέτασης, οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην εισαγγελεία προκειμένου να αποφασισθεί αν θα προφυλακιστούν.

Ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης, απολογήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί και στη 1 μετά το μεσημέρι αντίστοιχα, παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισής του.

foititria apologies

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η πλευρά του 19χρονου αλλοδαπού είχε ομολογήσει τις πράξεις τους και την εμπλοκή τους στην υπόθεση, όμως δια του συνηγόρου του έχει κατατεθεί αίτημα ακύρωσης της, ενώ ο 21χρονος από την Λίνδο αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα.

Έτσι σκότωσαν την Ελένη

Αξιωματικοί του Λιμενικού περιέγραψαν το χρονικό του εγκλήματος αλλά και τις κινήσεις των δραστών, τόσο πριν όσο και μετά τη δολοφονία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Ναυτιλίας, γνωστοποιήθηκε πως από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προέκυψε ότι το θύμα εν ζωή υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός.

rodos foititria2 2

Το χρονικό της δολοφονίας και τα ευρήματα

Σύμφωνα με το Λιμενικό «μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση συλλεχθέντων στοιχείων που πραγματοποίησαν κατά την προανάκριση στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με τη συνδρομή κλιμακίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής κατέστη δυνατή, η εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας της 21χρονης φοιτήτριας, με τη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 21 και 19 ετών».

Η σορός της κοπέλας είχε εντοπιστεί πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018, στη θαλάσσια περιοχή «Πεύκων» της Ρόδου.

Μετά από την ανάλυση δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά την προανακριτική διαδικασία και την αξιοποίηση οπτικού υλικού από κλειστό κύκλωμα καμερών «προσήχθησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, στις 3 Δεκεμβρίου ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά παράβαση του άρθρου 299 παρ. 1 Π.Κ., ένας Έλληνας ηλικίας 21 ετών και ένας Αλβανός 19 ετών.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, «κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι ο 19χρονος στις 27 Νοεμβρίου περίπου στις 23:30 το βράδυ μετέβη με μικρό φορτηγό όχημα, λευκού χρώματος μαζί με τον 21χρονο, στην οικία της θανούσης, προκειμένου να την παραλάβουν και να μεταβούν, σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Πεύκων Ρόδου».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, προκλήθηκε έντονος διαπληκτισμός, κατά τον οποίο οι δράστες φέρονται να την χτύπησαν αρχικά δυνατά στο πρόσωπο με γροθιές και ακολούθως ο 21χρονος με ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι.

Στη συνέχεια μετέφεραν το θύμα με το όχημα σε κοντινή βραχώδη θαλάσσια περιοχή, όπου και το πέταξαν στη θάλασσα.

«Από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προέκυψε ότι το θύμα εν ζωή υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός» ανέφερε το Λιμενικό.

Παράλληλα παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών, διενήργησαν εξονυχιστική έρευνα στη θαλάσσια περιοχή ανεύρεσης της σορού, και εντόπισαν μεταξύ άλλων ευρημάτων, ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μωβ, με την οποία φέρεται να χτυπήθηκε στο κεφάλι η θανούσα, στην εξοχική κατοικία στην περιοχή Πεύκων.

«Σημειώνεται δε ότι στην ίδια οικία έχει ανευρεθεί, μεταξύ άλλων, βάση ηλεκτρικού σίδερου ίδιου τύπου που αποτελεί το έτερο εξάρτημα της ηλεκτρικής συσκευής σιδερώματος».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, πέραν αυτών, σημειώνεται ότι έχουν επίσης ανευρεθεί ρούχα καθώς και άλλα αντικείμενα που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση, τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ ειδικό κλιμάκιο της ίδιας Διεύθυνσης μετέβη στην εξοχική κατοικία στους Πεύκους και συνέλεξε πλήθος στοιχείων καθώς και βιολογικό υλικό, ενώ ανευρέθηκε πλήθος κηλίδων αίματος στους χώρους της οικίας, οι οποίες πρόκειται να εξεταστούν εργαστηριακά.

Παράλληλα, πρόκειται να εξεταστεί από το ίδιο κλιμάκιο και το όχημα με το οποίο μεταφέρθηκε το θύμα.

Μεταξύ των αντικειμένων από την οικία του θύματος, βρέθηκαν και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα που έχουν ήδη αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ενδελεχή έλεγχο.

Οι συλληφθέντες, προσήχθησαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρόδου και αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη παραπέμφθηκαν στην Ανακριτική Αρχή, όπου ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία και σήμερα πρόκειται να απολογηθούν.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: ΣΚΑΪ, dimokratiki.gr