ΕΛΛΑΔΑ

Νέα προσφυγή για τους ημιυπαίθριους

Νέα προσφυγή για τους ημιυπαίθριους

Στο...μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας τίθεται και πάλι ο νόμος για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, με αφορμή την αντιδικία δύο ιδιοκτητών διαμερισμάτων στην ίδια πολυκατοικία, στο Δήμο Παπάγου.

Με τη νέα προσφυγή ζητείται να ακυρωθεί η πράξη της πολεοδομίας για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων κατασκευών που έγιναν στο ισόγειο διαμέρισμα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «αυθαίρετες και κατεδαφιστέες επεκτάσεις».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη διαμερίσματος στον τρίτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας που υπογράφει την προσφυγή, οι αυθαίρετες αυτές επεκτάσεις έχουν γίνει στον κοινόχρηστο χώρο της πιλοτής και στους εξώστες του κτιρίου, χωρίς τη συναίνεση των άλλων ιδιοκτητών. Με την προσφυή κατηγορεί την ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στο ισόγειο ότι νομιμοποίησε τις αυθαίρετες κατασκευές που είχε κάνει ενώ άλλες τις απέκρυψε. Όπως υποστηρίζει μάλιστα, «προκειμένου να επιτευχθεί επικοινωνία της παλαιάς οικοδομής με την νέα αυθαίρετη προσθήκη έχει διανοιχθεί μεγάλο άνοιγμα (οπή) επί του φέροντος οργανισμού χωρίς να έχει εκπονηθεί στατική μελέτη και να έχει ληφθεί σχετική έγκριση από την πολεοδομία».

Σημειώνεται εκκρεμεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η έκδοση απόφασης για τη συνταγματικότητα ή μη του επίμαχου νόμου.