ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη συνέντευξη του Ριχάρδου μετά την αποφυλάκιση: Με στιγμάτισαν για μια ζωή (Vid)

Η πρώτη συνέντευξη του Ριχάρδου μετά την αποφυλάκιση: Με στιγμάτισαν για μια ζωή (Vid)

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση του στις 14 Δεκέμβρη έδωσε σήμερα (16/12) στο τηλεοπτικό κανάλι Νέο Epsilon ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση «λαθρεμπορίας χρυσού».

«Δεν πρόκειται να κινηθώ νομικά εναντίον όσων με οδήγησαν στη φυλακή», δήλωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι «η απελευθέρωσή μου μετά από 12 μόνον ημέρες κρατήσεως αποδεικνύει την ενοχή μου ή την αθωότητά μου, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα λόγια, όλο αυτό ήταν μια παραπλάνηση. Δεν θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους. Οπωσδήποτε ψυχολογική βλάβη έχω υποστεί πολύ μεγάλη».

«Στη δική μου περίπτωση όλα ήταν νόμιμα. Έχω παραστατικά για εξαγωγές χρυσού 54 εκατ. Ευρώ» σημείωσε εμφατικά, ενώ λίγο αργότερα εξομολογήθηκε στην κάμερα ότι «αυτή η περιπέτεια με έχει στιγματίσει ψυχικά για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Υπενθυμίζεται ότι το «πράσινο φως» για την ελευθερία του είχε δώσει με βούλευμά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως και έκριναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι για προσωρινή κράτηση των «οκτώ» κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου που αφορούσε το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Στους υπόλοιπους έξι επιβλήθηκαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι αλλά χωρίς εγγυοδοσία.