ΕΛΛΑΔΑ

Αλαφούζος για επίθεση στον ΣΚΑΪ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Αλαφούζος για επίθεση στον ΣΚΑΪ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Γιαμία απίστευτη εκστρατεία λάσπης και διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον του ΣΚΑΪ κάνει λόγο ο πρόεδρος του ομίλου,κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται και δεν υπερασπίζεται την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης.

Ο κ. Αλαφούζος μάλιστα, χαρακτηρίζει ηθικό αυτουργό της βόμβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ολόκληρη η δήλωση του Ιωάννη Αλαφούζου:

«Στον ΣΚΑΪ πάντα πιστεύαμε στην ελευθερία της έκφρασης και στην πολυφωνία. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να υπερασπίζεται αυτής της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης. Δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΙ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας. Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ανακοίνωση της Καθημερινής

Η Καθημερινή εξέδωσε ανακοίνωση για την βομβιστική επίθεση που δέχθηκε ο όμιλος τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η εφημερίδα ευχαριστεί τους πάντες για την συμπαράσταση, τονίζει ότι θα εκδοθεί κανονικά την Τρίτη και ότι συνέβη είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την δημοκρατία.

Αναλυτικά: «Η τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΙ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ δεν θα κάμψει κανέναν. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με επαγγελματισμό, με ανεξαρτησία και αντικειμενικότητα.

Ευχαριστούμε όλους τους ανώνυμους και επώνυμους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα υποστήριξης που έχουμε λάβει.

Μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ θα κυκλοφορήσει αύριο, όπως έχει κάνει τα τελευταία 99 χρόνια, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο της δικτατορίας.

Ελπίζουμε πως το άρρωστο φαινόμενο της στοχοποίησης των μέσων ενημέρωσης θα σταματήσει εδώ και τώρα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την δημοκρατία, και όχι μόνο.

Oσοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτό και η πολιτεία που έχει την ευθύνη για την προστασία της πολυφωνίας και της ενημέρωσης, οφείλουν να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης».

Με μια ανακοίνωση απαντά ο ΣΚΑΙ στην βομβιστική επίθεση που έγινε με στόχο τον ίδιο τον τηλεοπτικό σταθμό τα ξημερώματα.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σταθμός.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για την βομβιστική επίθεση:

«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος.

Το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΙ.

Ο ΣΚΑΙ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους».