ΕΛΛΑΔΑ

Συνέλαβαν τον εκδότη Κώστα Γιαννίκο

Συνέλαβαν τον εκδότη Κώστα Γιαννίκο

Συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΛΤΕΡ, Κώστας Γιαννίκος για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 1.200.000 ευρώ,  στη Βούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιαννίκος ήταν στο σπίτι του μαζί με τη γυναίκα του την ώρα της σύλληψης.

Η σύλληψή του έγινε από άνδρες του ΣΔΟΕ και της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από σχετικές έρευνες και κατόπιν συνεργασίας του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος εξέδωσε προ ολίγων ωρών σχετική παραγγελία.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Άλτερ, όταν η αστυνομία του ζήτησε να παραδοθεί δέχθηκε χωρίς καμία αντίσταση. Μάλιστα, φέρεται να είπε: "Εντάξει παιδιά, έρχομαι".

Τη σύλληψη δεν ανέλαβε η Οικονομική Αστυνομία όπως είχε συμβεί με τους κ.κ.Πετζετάκι, Λεβή και άλλους αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά από εντολές που έδωσε ο διοικητής την υπηρεσίας κ. Ιωάννης Δικόπουλος.

Αύριο, Τρίτη, ο κ. Γιαννίκος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης θα ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη. Σε περίπτωση που το αδίκημα έχει μορφή κακουργηματικού χαρακτήρα, η δικογραφία σε βάρος του κ. Γιαννίκου θα ανατεθεί στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία.

Ο Κώστας Γιαννίκος είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην διαφημιστική αγορά με τις επιχειρηματικές επιλογές του.

Κατηγορήθηκε για την διακίνηση τοξικών επιταγών, οι οποίες προκάλεσαν σειρά προβλημάτων που έφτασαν μέχρι και στην χρεοκοπία διαφημιστικών εταιρειών.

Τις επόμενες ημέρες έπονται και άλλες συλλήψεις για μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.